O vtip dne

Na druhém (letním) běhu vedoucí Maruška vyhlašuje různé kvízy a soutěže. Táborové kritérium také nabízí příležitostí pro různá NEJ. Ale realita někdy bývá jiná. Velmi spontánní…  

Tak tedy zítra se má rozseknout průběžná tipovačka – jaké je nejčastější křestní jméno na táboře. Vedoucí Lojzík odhaduje, že „Bětka“. Což je tedy neotřelé. Ale je to jen ohdad člověka, který s tabulkou táborníků úplně denně nepracuje, tak uvidíme a dáme vědět.

Pokud jde o ty fóry, tak nezamýšlené vtipy přináší táborové kritérium. Například když jsme se na náboženských otázkách dozvěděli, že „proselytismus“ je asi nějaká choroba a že 10. přikázání zní: „aniž požádáš ostatku jeho“. Zajímavé momentky přináší nám vedoucím i běžný tábornický život. Například když máme řešit probém „mám ve stanu štíra“ nebo dopis dítěte adresovaný morčeti.

To ovšem vůbec není vtipné – ty dopisy a táborníkova potřeba pravidelné dávky emocí. Protože jestli se ukáže, že více dopisů se z tábora vyveze, než se do něj přiveze, bude narušena rovnováha vesmíru a hlavně dojde dříve nebo později k násilnému průniku k uloženým mobilním telefonům. Zatím jsou táborníci skvělí a máme pocit, že abstinence od mobilů a internetu je velmi dobrá. Ale kritérium pro rodiče je stále stejné a má stále tu jednu disciplínu – psaní dopisů. Tak, prosíme, zabodujte.

Další články na webu už budou o táboře očima přímo táborníků. Vyhlásili jsme totiž pobídku, aby psali básničky a příběhy, které vystavíme na webu. Veršovalo se už dnes při družinových vycházkách. Jednu básničku přinášíme, ostatní snad později (byly ještě nejskvělejší :-)):

Maruška, Maruška, Maruška, triko má jak beruška

S rádcema se nehádá, informace rozdává

Na šatech má pěkný lem, Vikyho pod pantoflem

Je to milá vedoucí, tábor dobře řídící

Závěrem děkujeme za optání, disciplína a motivovanost vedoucích je veliká. Příklad z doby, kdy jsme ukládali děti a poslouchali utichající táborové náměstí: Když v tom na dívčím náměstí, opravdu mocné řezání dřeva (chrápání). Dohledaly jsme, že to není dětský stan, nýbrž vedoucí. Poznat to bylo možné podle modrého trika se žlutým emblémem, který měla spící na sobě. A hle, za 20 minut sedí v kapli a modlí se kompletář a účastní se porady. Takoví tedy jsou – každou minutu efektivně zúročí!

Druhým závěrem ještě informace, po které patrně všichni rodiče prahnou: počasí je výborné – občas se sice mračí, ale déšť byl zatím jen jednou sotva dvacetiminutový; k obědu byly řízky; všichni táborníci už vyfasovali zelené tričko, takže na nástupu už běh vypadá docela dobře a pořídíme fotky.

Dvojce zdar!

vedoucí Mariana