Jsme fakt rádi, že Jitřenka už začala

Tábor Jitřenka 2020 začal. Aleluja. Uf. Pětasedmdesát dětí nastoupilo a to je to hlavní. Myslete na nás, ať vystoupí až za týden a je i letos tábor plnohodnotný a krásný.

Jsme fakt rádi, že začala, protože je to tím už oficiální. Neoficiálně je pro nás tábor vlastně už notně za polovinou, protože jsme na něm hlavou už od března, schůzujeme a špekulujeme a chystáme a tak. Například organizaci dnešního dne jsme zaměřili on-line schůzku v červnu, červenci, teď v úterý a finálně také ve čtvrtek. Vidíte, a přesto to dopadlo, jak to dopadlo. Tímto se omlouváme, že to dole na parkovišti nebylo důstojnější a bylo to jak fronta na testování té nemoci na K. Ale snad nás omlouvá, že jsme v tomto formátu přebírali děti poprvé a že jsme před tím museli v pár hodinách v táboře zbourat řadu stanů, pověsit pár praček, označit mnoho laviček jako určených k sezení a mnoho jako určených za epidemickou mezeru, najít spoustu věcí a vymyslet alternativní řešení pro ty nenalezené věci, umývat ešusy a záchody a tak. Nevěřili byste, že na večerní poradě v sobotu jsme mohli konstatovat, že skutečně všechny nyní nepotřebné stany jsou zbourány. Právě proto, že byste nevěřili, jsem prosila Verču, aby nás při práci vyfotila. Tak uvidíme, co bude ve fotogalerii.

Abychom se posunuli v ději. Autobus tedy přijel vzorně (díky, milí trojkaři, že jste dodrželi harmonogram). Děti jsme si přebrali a přidělili k barvičkám a tedy družinám. Proběhlo školení (rozestupy, rozestupy, rozestupy) a vycházka do tábora. Při vybalování jsme se povzdechli nad krásným pořádkem v kufrech dětí a zabydleli stany. Po večeři a nástupu jsme zvládli i táborový oheň. Takže sobota se vším všudy. Takže sobota jaksepatří.

Prakticky pro rodiče:

Brzy do fotogalerie přibydou fotky družin. Podle toho poznáte, ve které družině je vaše dítě. Prosím, až budete psát dopis, napište do adresy krom jména dítěte také jeho družinu. Velmi nám to usnadní třídění. Můžete se orientovat třeba podle barev šátků či jmenovek:

  • červená: Klub hesperijských filatelistů
  • tyrkysová: Občané Hesperie
  • zelená: Ajaxova družina
  • šedá: Chrabří myšáci
  • fialová: Družina barona Dobromila
  • oranžová: Fénixova družina
  • modrá: Družina prince Jiřího
  • žlutá: Družina princezny Jitřenky

A když budete hodní a pěkně všechno spapáte, tak vám třeba taky přijde nějaká pošta od našich táborníků.

Ideově pro rodiče:

Pokud nechápete všechny ty divné názvy, tak vězte, že jde o reálie z knihy Poslední drak od A. de Quincey, ze které letos čteme. Mnozí znáte. Pro ostatní jen letecky – Ajax je drak a princ Jiří je princ. Náhodou se potkají a rychle se spřátelí. Princ právě čerpá sabatikl – rok, kdy je ve světě potulným rytířem. Pak se patrně ožení se svou snoubenkou, princeznou Jitřenkou. Do té doby tedy ale s drakem zažijí mnoho dobrodružství. Hesperie je to království, že kterého je princ. Baron Dobromil tu zatím není, zatím je tu jen jeho alter ego Hrůzomil. Vysvětlovat ostatní by bylo moc náročné. 

Jak je to s oranžovou a růžovou?

Ano, Fénixova družina má oficiálně oranžovou barvu, ale na stanech a cedulkách má růžovou. Víme o tom. Má to nějaký důvod prozaický (oranžová fólie zmizela) a nějaký i výchovný (pojďme si to přestat plést) a všechno to hravě překleneme ideově (pták Fénix, než shoří, tak pěkně plane všemi barvami, že ano).

Pište a pokud možno pište nám,

vedoucí Mariana.