Anděl Páně za nemocné

Mimořádná doba si žádá mimořádné prostředky. Nabízí se ale i velmi snadno dostupné prvky, které mohou být překvapivě účinné a nebo mohou pomoci na cestě ke správnému řešení. Když pomineme roušky, můžeme i my, v křesťanských společenstvích, pomoci také velmi účinnou modlitbou za nemocné.

Slyšte, slyšte, a přidejte se ...

 

Společenství RadostiDomnívám se, že už není člověka, kterého by se tak či onak nedotkla situace, způsobená celosvětovou nákazou koronavirem. Někdo už má nemoc za sebou, někdo jí může právě procházet, někdo nemůže do školy nebo do práce, a někomu není umožněno třeba sportovat. A tak všelijak podobně. Tohle je o nás. Ve většině případů si věříme, že se se situací či nemocí statečně popereme ze všech svých sil.Je to přece o nás a většinou si sebevědomně věříme.

 

Co je ale někdy mnohem tíživější, je naše starost o naše blízké, kteří nemusí mít tolik sil a navíc víme, že v této nemoci jim naše fyzická pomoc nemusí stačit. Co víc, dopředu nevíme, kdo projde nemocí s lehkými pBuď vůle Tvá ...říznaky a kdo bude potřebovat profesionální pomoc, kde sami můžeme jen přihlížet a čekat, jak se situace vyvine. Je také nemálo těch, kterým nemá kdo pomoci ani s nimi sdílet jejich bolest a přinášet jim naději.

 

Před několika desítkami let, kdy bylo naše společenství pronásledováno komunistickou zlovůlí a nikdo nemohl tušit, zda další den nepřinese projevené zlo své plody na někom z nás, či našich kamarádech, měli jsme jako podporu prostředek, kterým jsme se v určitý čas spojovali a dodávali si naději. Společně s přímluvou za ty, kteří pomoc v danou chvíli opravdu potřebovali. Modlitba Anděl Páně. Děti, které jezdí na tábor nebo setkání o této skutečnosti dobře vědí, často jim to vysvětluji před samotnou modlitbou Anděl Páně. I v televizním pořadu o našem společenství zazněla o této věci zmíňka (přibližně ve 4.25 minutě).

 

Modlitba Anděl Páně na letošním táboře s otcem biskupem Vojtěchem a JosefemPojďme tedy k této tradici přizvat i ty, kteří se stále ještě nepřidali. Pojďme se, když můžeme, modlit společně každé poledne Anděl Páně za nemocné. Mohou to být naši blízcí, kamarádi, zdravotníci nebo lidé, které vůbec neznáme. Ať už se s nemocí perou s nadějí na uzdravení, či jejich stav jim pomalu otevírá dveře na věčnost. Děkujme za všechny, kteří ve svém boji s nákazou obstáli, a teď se radují buď mezi námi, nebo, veřme, se radují na věčnosti. Tlukot našich modliteb na nebeskou bránu nezůstane bez odezvy, "Buď vůle Tvá...".

 

Za Středisko Radost

Vít Viki Kubíček