5. táborový den podle Lasiček

Ve středu se klání družin zúčastnily i Lasičky. Jak to všechno dopadlo, si přečtěte níže.

Táborové družinky se rozdělily na dvě skupiny. Půlka spolu navzájem družinka versus družinka soupeřily. Druhá půlka družin připravovala pískové překvapení pro táborníka, kterého jsme si vylosovali.

My, lasičky, jsme dopoledne soutěžily s jeleny. Každá skupinka vymyslela pět úkolů, sepsala je na papír a předala je svým rivalům. Obě skupiny měly právo jeden úkol vyškrtnout. My jsme vyškrtly závod ve výdrži dechu pod vodou v Ontárku, protože byl dost zima. Kluci vyškrtli „francouzský cop“. Začalo klání. Nejdříve jedna družnice a jeden družník odešli do podkaplí pro převleky – holka měla vypadat jako kluk a obráceně. To jsme vyhrály my. Poté nastala soutěž v ping-pongu, kterou jsme nezvládly, také soupeření na chůdách – kdo dojde dál, vyhraje. Kluky jsme vydrtily bez velkých potíží, nic méně v dalších dvou úkolech jsme tak úspěšné nebyly. V závodě na koloběžkách a ve hře „snake“ na mobilu. Předposlední disciplínou byl „nejvyšší tón“, kterou jsme zvládly sice těsně, ale ano. Je až zarážející, jak umí kluci ječet. Poslední disciplínou – pro celou družinku, bylo vymyšlení co nejvíce slov na určené písmeno. Kluci měli třicet pět a my třicet šest. Kontumačně jsme vyhrály.

Odpoledne jsme se vyměnili, dostali jsme skleničky a barevný písek. Písek jsme nasypali do malinkých skleniček a zacpali je korkem. Přivázali jsme k tomu ještě vzkaz pro našeho vylosovaného kamaráda. Poté jsme zpívali a vybarvovali zápisníky. Dopoledne bylo náramně zábavné a napínavé a odpoledne příjemně odpočinkové a milé.