Zasloužený nedělní odpočinek

"Milosrdní jsou blahoslavení, neboť oni dojdou milosrdenství."

 Protože jsme včera celý den sportovali a bylo to náročné a protože je dnes neděle, řádně jsme odpočívali. Ráno byl budíček docela pozdě, takže jsme se dokonce prospali, což tady nebývá úplně obvyklé. Dopoledne jsme oslavili mši svatou, zahráli jsme a zazpívali spoustu „vypalovaček“, na konci jsme si u jedné i zatančili.

 Dopoledne bylo velmi odpočinkové, byly otevřeny kluby, takže jsme měli na výběr ze spousty činností, například vyrábění, čtení, fotokoutek, Just Dance, fotbal, divadelní improvizace a spousta dalších zajímavých věcí. Oběd byl opravdu nedělní – kuřecí řízek!

 Odpoledne jsme měli příležitost pro družinkové volno, abychom se v jednotlivých družinách ještě lépe poznali a stmelili naše přátelství. Táborníci mohli vymyslet třeba nějakou scénku na další táborový oheň nebo si jen tak povídat a užít si společné chvíle. Místo kondičky nás čekal dlouho očekávaný, po mnoho let tradiční, country bál! Po sprše a převléknutí do šatů a jiných společenských oděvů jsme se na zvon sešli na louce, kde jsme tančili na známé country songy.

 Protože nás Lola na chvíli musel opustit, místo růžence jsme si povídali v kostele s knězem (taky bývalým táborníkem), který k nám dnes zavítal. Vyprávěl nám o svém životě, o své lásce, kterou na Americe potkal a o tom, jak a proč se nakonec stal knězem.

 Po večerním nástupu nás opustili rádcové všech družin, jelikož se vydali na nejnáročnější a nejdelší trasu směrem do Žamberku. Přespí pod širákem a zítra se zase vydají na cestu. Nás ostatní čeká zítra celodenní výlet. Půjdeme kratší trasu, ale ta bude taky hodně náročná. Sejdeme se v cíli – na Tyršově rozhledně. O tom ale až zítra….

 Před spaním jsme si ještě chvíli užili večerní vyrábění a šli brzy čerpat síly na zítřejší cestu.

 

Vedoucí Kristýna