Výšlap na Tyršovu rozhlednu

Máme nádherný výhled na Orlické hory….

 Je to tady! Dnes jsme se vydali na celodenní výlet do Žamberka na Tyršovu rozhlednu (Rozárku). Ráno na nástupu jsme se rozdělili na tři skupiny podle věku, zašli jsme si pro pití, svačinu, obuli si pevné boty, nachystali jsme si všechny potřebné věci a byli jsme připravení k odchodu. Každá skupina měla jiný stupeň náročnosti cesty. Mše svatá dnes z časových důvodů nebyla. Sluníčko nám svítilo celý den, někdy až moc. Naštěstí jsme ale velkou část trasy šli i v lese v chládku. Trasa byla hodně dlouhá, jednou z kopce, pak zase do příšerného kopce, ale zvládli jsme se překonat. Udělali jsme pár zastavení pro odpočinek a drobné občerstvení.

 Když jsme konečně po několika hodinách došli k Tyršově rozhledně, všichni byli rádi, že si mohou sednout do trávy. Americké auto nám do cíle dovezlo oběd. Po jídle jsme se vydali vzhůru do nebes. Počasí nám vyšlo, takže bylo vidět hodně daleko. U vchodu jsme měli možnost zakoupit nějaké suvenýry. Všechny skupiny se postupně prostřídaly. Když jsme načerpali síly, vydali jsme se pomalu na cestu zpět. Protože jsme už byli unavení z první cesty, zpáteční nám přišla ještě daleko delší, ale nakonec jsme to s častějšími pauzami všichni zvládli. V Žamberku jsme si zašli koupit ještě do Billy nějaké zásoby na zbývající dny a pokračovali jsme dál. Někteří plnili ještě orlí pírko žízně. Zvládli jsme se pomodlit i jeden desátek růžence.

 Když jsme přišli do tábora, někteří vedoucí nás už u denní hlídky vítali a ptali se, jak jsme si to užili. Rychle jsme zašli do teplé sprchy, chvíli si odpočinuli, počkali, až všechny skupiny dorazí do tábora a na signál šli povečeřet. Na večerním nástupu jsme mohli předvést ostatním básničky nebo písničky, které jsme mohli cestou vymýšlet. Jak už bývá zvykem, po celodeňáku jsme plnili před spaním únavu.

 Máme za dnešek v nohách několik kilometrů a bolí nás celé tělo, ale za ten výhled to stálo. Celodeňák splněn!

 

Vedoucí Kristýna