Druhý běh 2023 - 8. den - olympiáda

Dnes se v našem táboře konaly již tradiční Olympijské hry. I když jsme se ne všichni umístili na příčkách nejvyšších, tak každý z nás prokázal bojovnost, vůli a čest, což je ještě mnohem důležitější. A to, jak celé klání probíhalo, vám nyní povypráví družinka Žabek.
Dneska jsme vstaly velmi brzy, protože bylo potřeba stihnout celou dnešní olympiádu. Po posilňující snídani a mši svaté jsme se na slavnostním nástupu dozvěděly rozdělení skupin, a vrhly se na soutěžení. Mezi disciplíny patřila například lezecká stěna, skok z místa, skok do písku nebo šplh na tyč. Všichni jsme se snažili ze všech svých sil.
 
Jako poslední - královská disciplína přišel na řadu všemi uznávaný maraton. Jeho délka činila letos 4,3 kilometru. Po doběhnutí a následné sprše jsme se konečně mohly svalit do trávy a užívat si nicnedělání. Zatímco my jsme lenošily, vedoucí se pustili do sčítání bodů, aby pak výsledné pořadí mohli na slavnostním nástupu vyhlásit.
 
Na závěr dne jsme se všichni shromáždili u táborového ohně. Zapělo se pár společných písní a pak se tábor pohroužil do ticha rušeného už jen kroky noční hlídky.
Družinka Žabek