První den, 2. běh 2016

První čtvrtina prázdnin za námi, začíná 2. běh!

Spousta táborníků odjíždí, spousta jich přijíždí. RADOST máme ale společnou. Tu nám nikdo nevezme a i po skončení tábora ji můžeme předávat dál svým blízkým okolo po celý rok. Sjíždíme se na Ameriku za přáteli, za nádhernou přírodou Orlických hor, za poznáváním nových věcí, abychom si mohli poměřit své dovednosti s ostatními a zkrátka za vším, co nás dělá RADOSTnými.

První běh opouští své stany a přenechává celý tábor druhému běhu, který slavnostním nástupem a vztyčením vlajky začíná. Všichni jsme plni očekávání, co nám letošní tábor přinese a těšíme se. Po rychlém vybalení zavazadel jsme šli na malou svačinku a jako každoročně následovalo vysvětlení táborového řádu, abychom se tu cítili dobře a představení všech vedoucích v Jerichu. Noví táborníci se všemu rychle přiučili, ti staří si vše alespoň zopakovali. Poté jsme se přesunuli do kostela, kde se konala 1. mše svatá, kterou sloužil a celých 14 dní sloužit bude otec Alois "Lola" Heger, který momentálně působí v Chomutově. Jsme rádi, že ho tu máme. Je to taky bývalý táborník, takže ví, jak to zde chodí.

....... Usedli jsme k večeři (výbornému rizotu od našich milých tet), poté zazněl 3x signál na večerní nástup, na kterém jsme se při krátké scénce seznámili s celotáborovou hrou. Po něm jsme se opět přesunuli do Jericha, kde vzplanul 1. slavnostní táborový oheň. Zpívali jsme nádherné písně ze Zlaťáku, mezi kterými nás provázel krátkými slovy hlavní vedoucí běhu Vojta. Byli nám představení rádcové družin. Když oheň dohasínal, pomodlili jsme se, popřáli si dobrou noc a tiše se rozešli do svých stanů.

 

Praktikantka Kristýna

 

Galerie 1. dne Foto z prvního dne