Nelinčin pátý dopis

Nedělní dopis s nedělní náladou od Nedělinky.

9. července 2017

v Klášterci nad Orlicí

Ahoj mami,

 

     rádcové a podrádcové nás před chvilkou opustili. Je nám smutno, ale zítra se s nima prý zase uvidíme. My půjdem taky na výlet. Jinak se mám moc pěkně. A koupím si nějaké sladkosti, protože už mi došly.

 

     Dneska ráno byla neděle.Všichni se slavnostně usmívali, i sluníčko. Nedělně jsme se oblékli, učesali a uklidili si ve stanech. Hned po tůňce byla mše. Vojty odjel, takže přijel Zajíc, farář z Neratova. Z kázání si pamatuju, že kromě desatera máme spoustu dalších věcí, které nám můžou poradit. Protože je ta neděle, jak už jsem psala, mohli jsme si vybrat, co chceme dopoledne dělat. Tak jsem šla na kreativní program. Nemůžu ti říct, co jsem vyrobila, protože je to vlastně překvápko pro tebe. A pak ještě něco. Ale to ti taky řeknu až doma.

 

     Celý den bylo hezky, chvilkama až úplně vedro. V odpoledním volnu jsme mohli jít plavat do tůňky. Ta klučičí je úplně jinde a úplně jiná. Oni do ní můžou skákat! Neboj, neplavali jsme, zas tak hluboká není. A navíc to pořád neumím. Odpoledne jsem si vybrala výlet na koloběžkách. To bylo lesem, cestou necestou. Z kopce to pořádně drncalo a fučelo a kluci jeli rychle. Stavili jsme se na borůvky a taky v bunkru. Těch je tady spousta. Ale já se do nich bojím. A ještě byl kántrybál.

 

     Vedoucí už venku dozpívali písničky na dobrou noc, tak už musím zhasnout baterku.

 

Tvoje Nelinka