Náš tábor

1. běh se pomalu, tedy spíše rychle, blíží ke konci a táborníci se snaží získat co nejvíce fíků. Obdržet spoustu bodů v táborovém hodnocení lze mimo jiné i psaním článků do táborové kroniky. Proto pisatelů (a jejich textů) přibývá. Jedním takovým je nám již známý Tomáš Špelda z čápů.

Olympiáda

Olympiáda je vždy v sobotu.  Dnes byla tato tradice uskutečněna. Závodilo se v různých disciplínách, např.: šplh, běh do kopce, běh na 50 a 100 metrů, hod krikeťákem, vrh koulí. Olympiáda byl dobrá, protože na konci byl maraton.

 

Kritérium

Závodí se v různých disciplínách. Bylo asi 24 disciplín. Museli jsme postavit ohradu. Mně se to povedlo. Je to super.

 

Orlí pírka (celý průběh tábora)

Orlí pírka jsou opravdu dobré. U orlích pírek musíme plnit různé disciplíny. Dostáváme fíky, které jsou hodně důležité. Orlí pírka jsou např.: míření, obratnost I, obratnost II, lesní moudrost, táborník, přesnost,… Za tři orlí pírka se může plnit jedno velké orlí pero mlčení, hlad a samotu a je to opravdu výzva.

 

Čtvrtek 13. táborový den - Vaření bylinkového čaje

Dnes jsme museli zachránit Diega a uvařit mu čaj. Takže jsme museli běhat všude možně např.: k Ontárku, Malé Americe, lanové dráze, tůňce a slalomku. Vždycky jsme museli doběhnout ke kořenářkám Jeronýmě, Merendě, Ichtildě, Eufrozýně a Zagoně.  U každé jsme musely splnit nějaký úkol. Bylo to fajn odpoledne a všichni jsme si to užili.

 

Úterý 11. táborový den - Celodenní výlet

Na celodenním výletě jsme byly rozděleni do tří skupin: Nejmladší, mladší, starší, rádci a podrádci. Straší a mladší měli stejnou trasu. Rádci a podrádci spali pod širákem a šli mnohem delší trasu a nejmladší šli kolem tábora. Měli jsme sice hodně puchýřů a bolístek, ale bylo to pěkné.

 

Neděle 9. táborový den - Country bal

Canterbal byl velmi vyvedený. Tancovali jsme zuzanu, promenádu, valčík, autobus a makarénu. Tancování bylo super. Byli jsme sice unavení, ale tancování mám rád, takže jsem si toho nevšímal.