Nacvičujeme country a sbíráme "šmoulí bobky"

"Ó Zuzanoo, Zuzano mám Tě rád, přicházím z tý velký dálky k vám, na bendžo budu hrát."

 Dopoledne se celý tábor rozdělí na dvě skupiny. První skupinu čekalo dopoledne nacvičování country, takže po celém tábořišti zněly country songy. Zopakovali jsme si z loňska základní kroky a za chvíli ze všech byli "králové a královny tanečního parketu".

 Druhá skupina se vydala do lesa na borůvky a doufala, že po prvním běhu ještě něco najdou. Odpoledne se skupiny vystřídaly. Musíme pochválit družinu Včelek, která nasbírala krásných 2513g a tím vyhrála soutěž o nejvíc nasbíraných borůvek. Na druhém místě se umístila družinka Ještěrek se 2098g a třetí příčku obsadily Veverky se 1660g. Po příchodu do tábora jsme všechny hrnky a kbelíky odevzdali do kuchyně, kde nám na večeři naše tety kuchařky a strýc kuchař udělali krupici posypané borůvkami a dokonce nám slíbili borůvkové knedlíky a možná i koláč. Řada na přidání byla dlouhá několik metrů!

 Během dne byl také čas na družinkové volno, kde jsme měli příležitost popřemýšlet nad pokřikem družinky nebo nad scénkou k druhému táborovému ohni, který se blíží.

 Středu ukončíme malováním erbů na plátno pro svou družinu. Používali jsme barvy na textil nebo foukací fixy. Po celý zbytek tábora se tak můžeme chlubit svými výtvory.

 "Až knížka se zavře, tak dobrou noc broučku. Spi, bude tě chránit ten, kdo Tě má rád."

 

Instruktorka Kristýna

 

2B17_05den_15 2. běh 2017 - 05. den