Hledáme poklad!

Podaří se nám poklad najít.....?

 Druhý běh se pomalu, ale jistě blíží ke konci, a tak se snažíme i přes tu malou únavu nasbírat ještě poslední body a něčemu novému se přiučit, abychom své nové poznatky a RADOST (jako že si Radosťáci říkáme) mohli šířit nejen tady na Americe, ale i doma a v okolí po celý rok.

 Vzhledem k nepříznivému počasí a mokrým lavičkám snídáme v saloonu. Po nástupu slavíme mši v kapli a i u promluvy se zasmějeme s Lolou nad příběhem, ve kterém malá holčička pokřtila všechny své spolužáky ve třídě, aby se všichni mohli setkat v Božím království.

 A co dál? Vydáváme se za pokladem! Řešíme různé úkoly, např.: píšeme názvy dvaceti knih z Bible, vymýšlíme báseň o čtyřech verších o nejoblíbenějším vedoucím, vyrábíme přírodní náhrdelník, počítáme slovní úlohu, plníme určité fyzické dovednosti, běžíme štafetu, kreslíme tábořiště z ptačí perspektivy a luštíme složité šifry. „Pokladovka“ je každoroční aktivita, která nám zabere vždy spoustu času, takže úkoly na stanovištích plníme i odpoledne.

 Jelikož je už čtvrtek, je tu předposlední kondička, kterou si musíme patřičně užít! Dohráváme ještě nějaké zápasy mezi družinami a některé jsou opravdu velmi vyrovnané. Je to jeden z posledních dnů, kdy můžeme ještě pro sebe i svou družinku nasbírat nějaké poslední body a změnit tak celkové pořadí.

 A protože jsme dnes (a za uplynulé dny) udělali kus práce a každý z nás se za těch 14 dní v něčem zdokonalil, tak jsme si zaslouženě zatančili večer na druhém country bálu. Jako vždy jsme jej ukončili  Manilskou hymnou a večerní modlitbou z kompletáře. Na závěr jsme si popřáli dobrou noc a šli čerpat síly na poslední celý den.

 

Instruktorka Kristýna

 

2B17_07den_17 2. běh 2017 - 13. den