1. běh 2016 - 1. den

…Po pár hodinách vypadali jako starotáborníci. Jak na to? To nevíme, patent vlastní letošní generace mladých táborníků. Můžete si alespoň přečíst, jak vypadal jejich první táborový den.

Nastalo ráno. Do stanu mi pronikly první paprsky slunce a uvědomila jsem si, že za pár hodin to vše vypukne. TÁBOR RADOST 2016! Po snídani se nám pomalu začali trousit táborníci. Zpod višně se ozývalo nadšené povykování. A s blížícím se časem slavnostního nástupu mumraj narůstal. Dosáhl maxima v okamžiku, když se od autobusu přivalila vlna nadšených táborníků naplněných očekáváním úžasného tábora. Do toho všeho zdravení a všeobecného veselí zazněly nástupové signály a konečně i „Tábore pozor!“ z plných plic. Vlajka se vznesla k nebi a dlouho očekávaný tábor byl konečně zahájen.

Po dobrém obědě nastal čas na vybalování a za malou chvíli by nikdo nepoznal, že je zde tábor teprve prvním dnem. Po řádech, na kterých se táborníci dozvěděli určitá pravidla, které jsou nutné dodržovat, jsme společně usedli ke svačině a po ní vzhůru na kondičku! Všichni poctivě běhali a cvičili. Po dvou blocích přišly na řadu zápasy. Kluci hráli fotbal a holky přehazovanou. Všechna hřiště byla obsazena a hned první den byly zápasy velmi vyrovnané. Po zápasech všichni odběhli Malou Ameriku a „hurá do sprch“.

Po letošním prvním večerním volnu tráveném seznamováním se a vzájemným sbližováním se s ostatními, vyrazily družiny na hru v prostorách budovy, jelikož nám počasí zkazil déšť. Celý den jsme společně završili slavením mše svaté s otcem Jarkem.

Maruška T. a Barča K. (vedení)