Sraz táborových fosílií 2021

16. října 2021
Místo: Samota Amerika - Klášterec nad Orlicí

Druhý, díky covidové situaci komorní, sraz tábornických veteránů, kteří svá tábornická léta na Americe v táboře Radost zažívali před pětatřiceti až pětapadesáti lety a byli zvěčněni na dobových černobílých fotografiích.

Moto: Již tradiční setkání táborových pamětníků, alias Táborových fosílií, navazující na předchozí setkání v roce 2018. Díky covidové situaci bude letošní setkání více komorního charakteru.

 

Pozvánka.

Pro koho?

Pro všechny táborové pamětníky, kteří rádi vzpomínají na časy strávené na Táboře Radost na Americe jako táborník (ne vedoucí), v době před přibližně pětatřiceti až pětapadesáti lety. Možným kritériem je rovněž jejich zvěčnění na dobových černobílých fotografiích a ukončená tábornická léta v tomto období. Pokud by chtěl jet i někdo mladší, je potřeba to individuálně domluvit s organizátory, kontaktujte Vikiho (tel. 606 702 621, mail. statutar@taborradost.cz ). Vás, co se plánujete zúčastnit, vyplňte prosím krátký formulář s dalšími informacemi, které nám umožní setkání lépe naplánovat. Vzhledem ke stávajícím covidovým omezením a nepříznivé situaci předpokládáme spíše komornější průběh, samotné setkání nebudeme nějak monstrózně propagovat. U všech účastníků předpokládáme obvyklým způsobem doložení kompletního očkování (předpokládáme, že ho má drtivá většina), testy ne starší 48 hodin nebo potrvzení o prodělání Covidu v 180 posledních dnech.

Kdy a kde se koná?

Setkání proběhne v sobotu 16. října 2021 na Americe (v areálu Střediska Radost). Setkání je koncipováno jako jednodenní, sejdeme se v sobotu dopoledne a rozejdeme se s nástupem večera. Pokud by chtěl někdo zůstat na noc, je to možné, ale bude muset unést bojové podmínky ubytování na Americe s dalšími spolunocležníky, a zároveň je potřeba se na to individuálně domluvit s organizátory, kontaktujte Vikiho (tel. 606 702 621, mail. statutar@taborradost.cz ).

Co se tam bude dít?

Cílem je zavzpomínat za dávno minulé časy, upevnit naše dávná přátelství, stejně jako oprášit ty nejkrásnější vzpomínky, které by možná jen tak zapadly mezi dalším informačním šumem v našich memoárech. Vzhledem ke stávajícímu Covidovému stavu bude celé setkání spíše komorní, kdy neklademe důraz na maximální počet účastníkú, ale spíše na možnost k setkání a sdílení se s naším duším blízkými osobami. Jakmile to situace dovolí, možná už příští rok, uspořádáme setkání Táborových fosílií opět v plném formátu.

 

Přibližný časový rozvrh sobotního dne - může být lehce upraven, tyto informace budeme ještě aktualizovat:

9.00 - 12.00 Průběžný příjezd účastníků, vítání se navzájem, prohlídka tábořiště a areálu na Americe, pokec

12.00 - 14.00 Anděl (podle počtu účastníků a situace je možná i mše svatá) a následující oběd s posezením u kafe

14.00 - 16.30 Podle počasí buď výlet na Zemskou bránu vedoucí přes místa plná našich vzpomínek nebo v případě deště promítání fotografií a vzpomínání na časy minulé v naší chalupě

16.30 - Svačina a následující posezení u ohně (v případě pěkného počasí), pozvolný odjezd domů dle vašich potřeb

Ti z vás, kdo by zústali rádi i na večeři v cca 18.30, napište to prosím do poznámky - upřesnění v registraci, běžně budeme počítat pro účastníky s obědem a svačinou.

Co si mám vzít s sebou?

Určitě nezapoměň dobrou náladu, spoustu krásných vzpomínek v hlavě, jakékoliv vzpomínkové předměty z Tvých tábornických let (zápisníky, fotografie, i jiné předměty doličné) , oblečení podle počasí a počítat i s deštivou variantou. Pokud můžeš, přivez i nějaké pochutnání na společný stůl při kafi.

(Pokud budeš domluvený na přespání, pak si nezapomeň i svůj spacák!)

Jak můžu přijet?

Předpokládáme příjezd účastníků vlastní dopravou. Pokud máte volné místo v autě, nebo naopak potřebujete svézt, uveďte to v registračním formuláři, abychom s tím mohli počítat. Pokud si nebudete jisti, že na Ameriku ještě trefíte, zde najdete popis cesty. Pokud potřebujete poradit s cestou vlakem, kontaktujte Vikiho (tel. 606 702 621, mail. statutar@taborradost.cz). Pokud pojede hodně z vás vlakem (více jak 20 osob), jsme schopni zajistit přesun z Letohradu do Klášterce k pile objednaným autobusem, stejně tak zpět, je ale potřebná společná domluva, uveďte tedy způsob dopravy v registračním formuláři.

 

Co mě to bude stát?

Kromě vlasního úsilí a času předpokládáme dobrovolný příspěvek na stravu. Při dostatečném zájmu předpokládáme i čepování Neratovského piva Prorok.

Jak se mám přihlásit?

Pro rozumné naplánování stravy i kapacity ubytování, prosíme o Vaši registraci tímto formulářem. Děkujeme za jeho pečlivé vyplnění.

 

Za organizátory

Vít Viki Kubíček

Předseda a statutární zástupce Střediska Radost

 

Jak vypadalo setkání Táborových fosílií v roce 2018 - kliknutím na obrázek se dostanete do fotogalerie:

Táborové fosílie 2018 fotogalerieDSCN9936