První běh 2023 - 2. den

Druhý táborový den ve znamení kritérek

Neděle 2. 7. 2023

 

Druhý táborový den za námi!  

Dnes poprvé se táborem rozezněla melodie “Ladylí, ladylou, trpaslíci trávou jdou”, která nás svolává k ranní rozcvičce. Jiří Špelda, z družiny Jelenů, ve svém deníku napsal: „Po celém roce byla tak osvěžující rozcvička v tůňce nezvyklá, ale nabudilo nás to energií, která dnes bude velmi potřebná k plnění kritérií.“ Po rozcvičce a tůňkách jsme si poklidili své příbytky a dopřáli si vydatnou snídani.

Počasí nám již od rána přálo, a tak jsme si při ranním nástupu mohli užívat příjemné a hřejivé sluneční paprsky. Celé dopoledne, i po část odpoledne čekalo táborníky plnění táborových kritérií, kde si mohli vyzkoušet a ověřit některé ze svých znalostí a dovedností. Po výborném obědě a poledním odpočinku jsme měli možnost prožít příjemnou nedělní mši svatou, kterou do našeho venkovního kostela přijel odsloužit neratovský kněz Jožan. Večer jsme aktivity táborového kritérka museli zastavit z důvodu konfliktu s našimi nepřáteli z celotáborové hry. V rámci večerní hry jsme střežili naše táborové hranice. 

 Závěrem ještě připojujeme malé ohlédnutí za prvním dnem očima Daniela Šamánka z družiny Muflonů:

Lidé těžko přijímají změnu. Těžké bylo opustit zajeté koleje, kterými pro nás byly škola, domov, kroužky atd. Těžké pro mnohé bylo si vzpomenout na nádherné zážitky z minulého roku a vyrazit za dalším dobrodružstvím v létě 2023 Po přejití táborové cedule a hlídky nám však tyto vzpomínky připomněly mnohé staré známé tváře, načež jsme během odpoledního programu poznali spoustu nových. Na závěr dne, přestože nám vzpomínka na večer u táborového ohně strávený nemůže nikdy vyblednout, bylo krásné si barvy zpestřit spolu se zpěvníkem Zlaťák.