Jitřenka 2023 - 1.Den - Jitřenkové kouzlení začalo

Čtvrtý běh Tábora Radost, Jitřenka, je zahájen. Čeká nás týden pod narnijskou vlajkou, na palubě Jitřního poutníka. Jestli chcete, pojeďte s námi.

Sotva oschla tráva od dešťů a slz třetího běhu, vypuklo chystání tábořiště pro Tábor Jitřenka, na které byly přesně asi tak 4 hodiny. Naaranžovat zralé ostružiny a zajímavé kobylky kolem táborového kruhu. Vyprat a pověsit pár praček. Přiřadit stany 78 jitřenkám, které mají mezi sebou komplikovanější vztahy, než byste čekali. Atd. atd. Christopher Nolen by rozdělil obrazovku aspoň na tři díly, aby pozorovatel mohl sledovat cvrkot na tábořišti, blížící se autobus i četné vozy vlastní dopravy. A pak se všichni protagonisté naráz setkali na jednom místě a Jitřenka vypukla. 

Tolik z krásné literatury. Nadále už nečekejte na tomto místě, prosíme, romány, jen krátké zpravodajství o dění, osobách a obsazení. Táborový běh je od slova běhati, tedy jsme celý den na nohou – děti i vedoucí – a večer toho pak máme plné brejle.

Děti jsou rozděleny do družin podle věku, kdy nejstarší je družina Lordů a následují Driniani, Bernové, Rýpčípové, Kaspiani, Eustácové, Edmundové a Lucinky. Usnadníte nám život, když při odeslání dopisu dítěti napíšete do adresy i název družiny. A to nikoliv libovolně, či pokaždé jinak, nýbrž na základě fotogalerie, do které brzo zařadíme fotky družin. Jistě víte, jak rychle dnes chodí pošta. Proto, prosíme, už sedněte a pište, Pán Bůh vám to oplatí na dětech.

Jestli chcete být na stejné vlně jako my, čtěte denně po dvou kapitolách ze třetího dílu Letopisů Narnie. Do Narnie se dá dostat pouze pomocí kouzel. Snad budete mít štěstí a to kouzlo se najde. Nám už se to dneska stalo.