Jak tu prožíváme první týden?

Shrnutí a ujištění, že se první týden jedničky úspěšně blíží ke konci.

Další dva dny jsme začali plnit Orlí pírka a dodělávali jsme kritérko. Teď už můžeme říct, že ho splnili všichni. Odpoledne byly vyslány všechny družinky na malý výlet, což je pro nás, vedoucí, oblíbená část programu. Měli jsme dostatek času a prostoru na uklizení celého tábora. Ve chvíli, kdy jsme dovedli tábor do vzorného stavu, bylo načase nachystat ho na příchod dětí, což vzhledem k ideji vyžadovalo udělat pořádný nepořádek. To nám naštěstí jde, takže jsme si stihli i odpočinout.

Večer jsme děti poslali na odvahu, kterou úspěšně zvládly a snad si ji i užily.

V dalších dnech se mohly družinky pochlubit svými pokřiky. Jak bývá zvykem, holky měly dlouhé verše, kluci spíš úderné výkřiky. Už i my, vedoucí, jsme si vytvořili pokřik, který je zatím ze všech nejdelší.

Úspěšně jsme absolvovali kontrolu hygieny, která byla potěšena, jak se nám daří všechno dodržovat a udržovat v pořádku. Taky je to už více dní, co jsme sem přijeli, a nikdo nám neonemocněl, takže si můžeme zatím úlevně vydechnout.

Měli jsme také matiné, kde se předvedli (zdaleka ne všichni) talentovaní hudebníci, zpěváci i recitátoři. Sára nám přednesla svoji vlastní táborovou báseň, kterou, pro její autenticitu a skvělou češtinu, přikládám.

Taky se nám tu roztančilo klučičí náměstíčko, když táborníci nacvičovali na country. Svoje umění tak budou moct v příštích dnech zužitkovat.

Začaly se tu psát ve větším dopisy, takže někteří rodiče mohou napjatě očekávat, zda i od jejich táborníka dorazí nějaké psaní. Vy, rodiče, kterým zatím žádný dopis nedochází, se nebojte. Všechny děti tu vypadají spokojeně a při jakémkoli problému zde mají svého rádce, případně vedoucího, za kterým mohou kdykoli jít a on jim pomůže.

 

Táborová

Sára Šamánková

Nový den začíná zas.

Běh do tůňky má svůj ráz,

Dolů je to pěkný sráz.

 

Vyčistím zub – nechci kaz,

hřeben zkrotí vzpurný vlas,

vydoluju z uší maz.

 

Namletý obilný klas

upečený s vodou – as,

jí to denně každý z nás.

 

Mše má v sobě mnoho krás.

Skoro vidím Boží jas.

Chválit Pána je teď čas.

 

Volno – zkouším vlastní hlas.

V našem sboru zpívám bas.

Místo „a“ zní nižší „as“.

 

Kondičku tu máme zas.

Makám tvrdě, útlý pas

chce mít jistě každá z nás.

 

Při běhu si nezlom vaz.

Jo a moc se nezapras,

chceš mít bláto až po pás?

 

Zapálíme oheň zas.

Udělej větrnou hráz

a omylem to neuhas.

 

Ať jsi Rumun nebo Sas,

přijď na tábor mezi nás.

Užijem si skvělý čas.

 

V člověku je mnoho krás.

Jak je kolem ohně jas,

tak ať plamen září z nás.