Odcamcať - pocamcať

Chcete se dozvědět o tom, jak se máme na Rodinkách? O druhém dni napsala maminka od Vaculů. Všech 16 rodinek vyjelo na výlet. Kam? Čtěte.

     Výše zmíněný nadpis bylo heslo druhého dne Tábora rodin. Přesně ten používám, když mě zlobí děti a potřebují ukázat hranici, za kterou už nesmí. Ale dnešní den na Rodinkách nám rozevřel prostor vskutku nadpozemský.

     Ráno bylo sice zima, teda některým, ale to nám nezabránilo, abychom navštívili pouť Nanebevzetí panny Marie v Neratově. Naše děti už to tam znají a hlasitě volaly: „Joooo, to je ten kostel, kde není střecha, ale sklo! A když tam sedíš a posloucháš mši, tak vidíš až do nebe!“

     Mše svatá byla krásná, do nebe jsme díky sluníčku také dohlédli a aby toho nebylo málo, i indického arcibiskupa jsme poznali. Bonbónkem se stal linoucí se zpěv skupiny Spirituál kvintet.

     Děti byly okouzlené venkovní atmosférou okolo kostela, kde jsme okusili různé dobroty a lahodné pokrmy, na oslíkovi se povozit nechaly a bitevní zbroj i oděv vyzkoušely. My rodiče jsme se také vesele bavili a lahodný mok jsme tam všechen vypili. Pak unaveni dopravili jsme se do tábora a spánkem spravedlivým usnuli…

 

maminka Gabča Vaculová