Nejsi kuchařem nebo zásobovačem pro Tábor Radost? Hledáme tě!

Víme, že je těžké vyšetřit si týden nebo dva pro táborovou „dovolenou“. Přesto už nyní potřebujeme sestavit kuchyňské týmy. Kontaktujte nás prosím, a to konkrétně Ajku – Marii Holíkovou na mholikova@volny.cz, 724 557 807! Víme, že i slíbenou účast může do prázdnin všelijaká důležitá okolnost překazit, ale i o takové sliby stojíme – vždyť vše můžeme Pavlovsky plánovat jen s dodatkem „dál-li Pán“.  

Kdo vlastně vaří a zásobuje na táborech?

Na táborech vaří lidé všeho věku a profesí. Část jich tam má nějaké „želízko v ohni“ – třeba příbuzného, část jich jsou ale prostě fanoušci a dobrodinci, kteří si nějak vyšetří čas na týden nebo dva.  

Co musí kuchař či kuchařka splňovat?

Platit daně, být pokřtěný, nemluvit sprostě nahlas… Ehm, tak kdo už někdy na táboře vařil, ví, že v kuchyňské partě je potřeba (asi tak) jeden zkušený a dva další šikovní kuchaři. To znamená, že vítáme i nezkušené, které zaučíme. Důležité je být schopen celodenní práce na vzduchu, přizpůsobení se pravidlům hromadného stravování a také spolupráce – s kolegy i s mladými vedoucími. Z formálního hlediska je potřeba zdravotní potvrzení, které vystaví praktický lékař. Kuchař(ka) může mít na táboře nějaké dítě, ale dělá to dobrotu jen tehdy, když je k sobě „nestahuje“ z programu a z dětského kolektivu. To je někdy těžké. Není možné mít dítě při práci u sebe.

Je vaření na táboře nějak specifické?

Je skvělé v tom, že kuchyně je výborně vybavená, popravdě snad lépe, než průměrná domácnost. Jídelníček je předem podrobně připravený, ale i přesto existuje prostor pro kreativitu a nápady. Být součástí kuchyňské party je legrace a dobrodružství. Ve volných chvílích jsou kuchaři součástí táborového života, který je radostný. Mají přísun kávy z profi kávovaru. Jsou ale skoro celý den na nohou. Specifická jsou určitá hygienická pravidla, která je potřeba si na místě osvojit a respektovat je. A pak, velí jen jeden =)

Jak vypadá ideální ideální zásobovač?

Ideální ideální zásobovač je muž či žena, jenž umí (a může) dobře řídit auto, pracovat s emailem a telefonem, nemá kýlu, umí si udržet pořádek ve věcech a v penězích, zná způsob používání nejrůznějších potravin a potravinářských výrobků, rozumí trochu vaření, je ochotný a schopný komunikovat s kuchaři a pomáhat jim. Ideální zásobovač není jen závozník. Ideální zásobovač je ideální manžel (současný nebo budoucí).

Co nyní pro tábor potřebujeme?

Potřebujeme už nyní sestavit týmy kuchařek a zásobovačů pro prakticky všechny prázdninové týdny – od prvního běhu až po Rodiny. Termíny jednotlivých táborových běhů jsou zde. Oslovujeme své známé a dřívější kuchaře, sháníme usilovně. Nováčků se dobře vyptáme a pomůžeme jim s rozhodnutím.

Nevíš, jestli si troufnout?

Zvaž svoje možnosti. Můžeš se přihlásit a kuchyni si „osahat“ na květnovém pracovním setkání. Pokud bys to pak raději nedal, pochopíme to.

A kde se na Americe vlastně vaří? Podívej se:

Nová polní kuchyň

Nová vnitřní kuchyň