My jsme Boži děcka, s Bohem je to pecka aneb Rychlé zpravodajství ze 6. dne Tábora rodin

Zajímáte se o dění na Americe? Chcete znát nejnovější zprávy? Jestli ano, čtěte rychlé zpravodajství od maminky Barči!

- Dívčí parta zdárně prospala noc v teepee, holky se ráno probudily trochu zmrzlé a vyuzené kouřem z ohýnku, ale velmi spokojené.  Zúčastnila se i naše Anička, která v noci neplánovaně pozorovala hvězdičky, když spadla z postele.

- Nejmenší děti v kapli obdivovali Boží stvoření, tentokrát květiny (i když si děti pod látkovými kolečky raději představovali dort s lentilkami). A naučili se zpívat a ukazovat písničku „Sluníčko lechtá žabky v kalužích“ tak rychle, že dospělí neměli šanci stíhat.

- Že 6. den Bůh stvořil člověka, jsme už věděli.  A při pokladovce jsme si ověřili, že potřebujeme každou část našeho těla – že bez rukou se opravdu špatně plní kotlík šiškami a že tancování s koštětem vede k většímu zamotání hlavy než po slivovici. Nebo že srovnávat dvě rodiny podle velikosti nebo dle délky vlasů je téměř nemožné, pokud se část dětí pere a druhá část utíká. I přesto ale všechny rodiny nakonec náročné úkoly zdolaly a začaly lovit svůj poklad z Ontária. Někteří šli po kládě, jiní lezli po stromech, tahali poklad z vody dlouhými větvemi nebo zkoušeli přebíhat po potápějícím se prkně. Zato Blek a Andy si dali nezapomenutelnou bahenní lázeň. Získaný poklad ale stál za všechny útrapy, největší ovace sklidili svítící škorpioni a červíci (to se mají doma na co těšit…)

- Kulinářské umění našich kuchařek je na vysoké úrovni, jak se přesvědčujeme několikrát denně. Podle nejmenovaného zdroje za to může paní ředitelka, slečna šéfová a slečna vedoucí. Za to jim patří velký dík!

- Odpoledne probíhalo v odpočinkovém duchu, tvořilo se a sportovalo, střídal se volejbal s fotbalem se závody s autíčky na dálkové ovládání na překážkové dráze.

- Na večerním táborovém ohni sklidila velké ovace píseň o stvoření světa v podání Mazálků (Když jsem já tvořil to první jitro, řekl jsem buď světlo a bylo světlo. Třesky plesky hromy blesky…) a scénka treperend, co by dělali, kdyby nebyly s námi.

maminka Barča