Mrtvé kosti, vzbuďte se!

Jitřenka ve středu vydýchávala náročné olympijské sportování z úterka. Tábor pokračuje moc pěkně, nikdo nepřijíždí ani neodjíždí – což je, jak všichni víme, dobrá zpráva.

„Vydýchávání“ znamená, že jsme neměli jinou ambici, než si hrát, trávit den ve družině, zajít si do lesa a do potoka nebo k Orlici. Původně bylo v plánu trochu se vystresovat na večerní odvaze. Až do dnešního dne 00:20. Pak ale proběhla bouře mozků nad tématem, jak zvládnout při všem plánovaném programu v pátek odpoledne ještě i osprchovat děti. Tato jediný slabý moment rozstřelil dokonalou konstrukci, jež se zhroutila tedy až do středečního večera. (Zavrhla se varianta, že by sprchování bylo jedním ze stanovišť pokladovky, stejně jako to, že by je nahradilo mytí v Ontárku – aktuálně spíše koutku živé přírody než rybníku. Také jsme smazali rozepsanou informaci pro rodiče o tom, že si mají děti vyzvedávat buď vysprchované, a to ve čtvrtek, nebo nevysprchované v pátek.) Důsledkem demontáže je, že pokladovka bude ve čtvrtek, což se nestává nanejvýš jednou za deset let, to se prostě nestalo snad nikdy. Nebojíme se experimentovat a jsme rebelové.

Ve fotogalerii najdete důkazy toho, jak se nám dnes dařilo v lese. Bylo nevyhnutelné tam vyrazit. Jak Wapi včera trefně řekl na poradě, „vylezeme na kraj lesa a oni začnou stavět; mají normálně absťák“. Mimochodem, děti si o Wapim myslí, že je Zdeněk Svěrák. V lese se ještě tu a tam dá narazit na enklávy borůvek. Jedna „členka útvaru“ nejmladších táborníků, když nadšeně poskakovala nad keříky, byla slyšena prohlásit, že „těch borůvek je spousta a kuchařky by je mohly chodit trhat ráno před budíčkem“.

Děkujeme za dopisy. Napište ještě – buď hned, nebo už mlčte až do soboty. :-)