Když princezny umývají nádobí

V úterý probíhal na zámku u Křišťálového jezera rytířský turnaj. Pořádala jej princezna Jitřenka ze známého důvodu (vybrat na zápisném a vstupném peníze pro vykoupení rytíře z Nemanic z hladomorny).

Nebudeme vás napínat a rovnou si řekněme, že všechno dobře dopadlo. Přijelo všech osm princezen – kamarádek princezny Jitřenky, které požádala o pomoc s organizací turnaje. Růženka dokázala během celého dne neusnout. Popelka nakonec nemusela po všech uklízet. Princezna Merida se zvala na starost počítání výtěžku a nakonec se s ním vydala vyjednávat o propuštění rytíře. Děti zvládly osm standardních disciplín plus běh v lese. Nikdo neutrpěl žádný úraz a bez úhony dopadl i časový harmonogram.

Ve středu je na programu odpočinkový den. Ráno půjdeme tak jako v neděli a v pondělí zase do tůně („do pánské“). Dopoledne i odpoledne budeme mít neformální družinový program. Hlavní výzvou bude správně rozložit síly až do konce tábora – a to síly dětí i dospělých. Rodiče mohou očekávat, že jim do e-mailových schránek přijdou instrukce k sobotě. Ano, jitřenkový čas je dost spočítaný a rozvržený. A spánku a odpočinku je v něm jen tak na knop. Pozitivní zpráva je, že děti se rozjedly. Při večerní modlitbě opakovaně děkovaly za kuchařky a také za ně prosily. Jen to dojídání je trochu problém. Být v tom důsledný není vůbec příjemné. V nejmladší družině volají dívčí vedoucí Evžena jako vymahače dojídání. Když se takhle jednou vrátil od stolu po skončení své úlohy, prohlásil, že to musí ostatní naučit, aby to uměly, až bude v domově důchodců. Řada dětí vydrží spát i do 7.30. Snad máme tedy nakročeno ke spokojenosti.

Myslete na nás, táborníci na vás tedy myslí fest. Na tom nic nezmění ani nejsuprovější program a vymetená obloha.

VV (vaše vedení)