Den před dnem, který je před dnem odjezdu

Říkejme mu třeba čtvrtek a považujme ho za podařený.

Byl to den na papíře odpočinkový, ale ve skutečně stejně plnohodnotný jako ty ostatní. S hrou o přenášení drahokamů, sběrem borůvek, dobýváním hrádku, skotačením na louce, sportováním a zkouškou odvahy. Krom toho četa vedoucích začala uklízet areál, aby sám den odjezdu nebyl infarktový. Všechno toto proběhlo perfektně podle harmonogramu, až jsme sami sebe překvapili, a za pěkného počasí.

K tomu harmonogramu. Nejeden indián a indiánka by si přáli, aby se vstávalo později a podobně. Ale když hlavní vedoucí Bety zavelí, musí se poslouchat. Bety koordinuje tým vedoucích s elegancí a předvídavostí. Po tábořišti se pohybuje v indiánském, což jí nebrání šermovat svým telefonem, ze kterého řídí doslova vše: zvukové signály, průběh nástupu, časy, komunikaci. Papírovým rozpisům odzvonilo. Jitřenka je v 21. století. Aspoň, že to kafe je pořád stejné – časté byť studené.

Dnes jsme dokončili četbu z vybraných kapitol knihy Děti prérie od Ondřeje Balíka. Z této knihy jsme převzali několik hlavních postav, jež nás provázely i v našich táborových dobrodružstvích. Dětem se čtení líbilo, tak vězte, že několik kapitol jsme vynechali, takže pokud si knihu obstaráte, můžete zabodovat dočtením příběhu.

Zatím se na v našem indiánském společenství ani nemihnul Vinnetou. Je to matoucí, protože jeho antré bylo zamýšleno na pondělí, svatbu s Ribanou měli mít v úterý. Ale ve své spontánnosti jsme se odchýlili od plánu a Vinnetou tedy nepřišel. Zítra je v plánu pokladovka. Tak to by snad ještě jeho přítomnost šla někam zařídit. Při nejhorším dojede až na bourání tábora. V tom případě patrně bude překvapen, ale jako správný indiánský aristokrat nehne ani brvou a půjde třeba řídit traktůrek nebo skládat celty.

Víte, co je urson? My jsme to nevěděli, ale protože to slovo figuruje v jedné oblíbené písni, tak jsme si to museli vygooglovat. To koukáte, jaké je to zvíře, co?

Závěrem bychom se chtěli omluvit všem kamarádům, kteří jsou jitřenkoví ex – tedy bývalí vedoucí. Letos nezvládáme posílat pohledy. To neznamená, že nadále nestojíme na Vašich notně pošlapaných ramenou, nemyslíme na Vás a neteskníme. Ale prostě časy jsou zlé, Kamile, psaní pohledů je příliš náročné a musíme se spolehnout na kouřové signály. Máme Vás ale rádi. (Ostatně, Vy jste nám taky nenapsali/y.)

Jasně a srozumitelně: Howgh.

P.S.:

Zde je link na Evžovo video z úterního koncertu https://www.youtube.com/watch?v=XfoLmla4M2o

a zde link na video ze středečního sportování https://www.youtube.com/watch?v=M7frJ061etU