Rádcák I. - 2023

19. května 2023 od 22:02 — 21. května 2023 do 22:02
Místo: Samota Amerika

Setkání pro rádce a podrádce. V případě zájmu se mohou po osobní domluvě a schválení zúčastnit i ostatní táborníci nad 14 let věku.

Začátek:

Sejdeme se (dle instrukcí v informačním mailu účestníkům setkání, který pošleme pravděpodobně ve středu 17.5.) pravděpodobně v Letohradě v pátek 19.5.2023 v 19.00 na vlakovém nádraží.

Konec:

Domů se rozejdeme v neděli 21.5.2023 po obědě (cca 13.30 odchod z Ameriky k Pile Fiedler k objednanému autobusu do Letohradu, který odjíždí v cca 14.10 směrem do Letohradu).

Vedoucí setkání a kontakt:

Vedoucími setkání jsou hlavní vedoucí běhů Ondra + Martin + Mates.

Na co se můžeš těšit:

Rádcák je určen hlavně rádcům a podrádcům, eventelně osobám, které jimi možná v budoucnu mohou být. Získají znalosti, které jim umožní postarat se o své družníky a být oporou vedení tábora. Poznají jak zvládat stres, jaké to je, když se po nich chce něco víc než, než jen přihlížet. Získají nové poznatky a znalosti z oborů psychologie, týmové spolupráce, táborového řádu, bezpečnosti práce, vedení sportovních aktivit, oživí si názvy všech koutů na Americe, naučí se vytahovat a stahovat vlajku a mnoho a mnoho dalšího. Jak moc zvládli nové zkušenosti a poznatky vstřebat, zjistíme při závěrečných zkouškách a pohovorech. 

Doprava:

Společná doprava z Brna vlakem bude zajištěna takto: Sraz v budově hlavního nádraží v Brně bude v pátek 19.5. v 16:30. Kdo pojedete na společnou jízdenku, přijďte včas.Z Brna jedeme s přestupem do Letohradu, kam bychom měli přijet v 18:59. Odtud se na Ameriku dostaneme buď objednaným autobusem, odjezd cca 19.00 z Letohradu, nebo jiným způsobem.

Zpět pojedeme objednaným autobusem cca ve 14:00 z Klášterce (Pila Fiedler) do Letohradu, odkud pokračujeme vlakem ve 15:03 do Ústí nad Orlicí a z Ústí v 15:35 vlakem do Brna, kam bychom měli dorazit v 17:02 na hlavní nádraží.

Vedoucí dopravy: Tom Keprt (tel. 773 106 283)

 

Poznámka pro vedoucí: Pokud plánujete přijet kdykoliv jindy než ve společném čase příjezdu, počítejte s tím, že není možné pro vás kamkoliv jezdit. Cestu musíte zvládnout pěšky i se zavazadly až na Ameriku.

 

Cena setkání:

Cena pro účastníky celého setkání je 600,- Kč. Kdo pojede z Brna společnou dopravou na Ameriku, zaplatí navíc 150,- Kč jako příspěvek na hromadnou jízdenku TAM. Cestu ZPĚT obdobně 150,- Kč. Individuální příjezdy a odjezdy, včetně přístupů po cestě, si platí každý sám, příspěvek na objednaný autobus Letohrad - Klášterec je 50,- Kč pro každý směr. 

Co s sebou:

Nezapomeňte si s sebou vzít teplé oblečení na ven, dále oblečení a přezuvky do chalupy, spacák, pokud můžete, přivezte i nějakou buchtu na společný stůl. Kromě osobních věcí nezapomeňte na vybavení, které by správnému táborníkovi nemělo chybět. Nezapomeňte na plavky, baterku, notýsek na poznámky, KPZ, píšťalku, zkontrolujte své batohy, zda mají reflexní prvky, nepromokavou ochranu na cestu či nocování v přírodě. Elektroniku nechte odpočinout doma, budete ale potřebovat svůj mobil, ebentuelně hodinky na zápěstí, výhodou je magnetický kompas, a šátek na oči, nezapomeňte na něj. (Doporučení pro Hujery: Dobrá znalost Morseovky vám hodně usnadní první noc.)

Jak se můžu přihlásit:

Pro přihlášení musíš vyplnit tento formulář přihlašování, kapacita setkání je max. 101 osob.

 

A jak jsme se měli dříve?

radcak17_02