Vánoční setkání 2022/2023

29. prosince 2022 — 2. ledna 2023
Místo: Samota Amerika

Vánoční setkání na Americe pro děti a mládež starší 12 let. Užijeme si Vánoční pohody, oslavíme Silvestra a společně vykročíme do Nového roku 2023.

 

 

 

Vánoční setkání je prázdninová akce na Americe určená pro účastníky starší 12 let. Na setkání zažijete spoustu zábavy, budeme hrát hry venku i vevnitř, budeme se společně modlit a slavit vánoční liturgii a oslavíme také Silvestr 2022 a Nový rok 2023.

Setkání vede:

Terka a Magda Wawraczovi (88vv) a jejich tým

Začátek:

Setkání začne na Americe ve čtvrtek 29.12. cca v 16.00 (sledujte aktuality).

Konec:

Rozloučíme se v pondělí 2.1. kolem jedné hodiny (většina dětí půjde do školy už v úterý 3.1.).

Doprava - předběžná verze, nicméně sledujte před odjezdem aktuální informace:

Společná doprava z Brna vlakem bude zajištěna takto: Sraz v budově hlavního nádraží v Brně jako obvykle bude ve čtvrtek 29.12. ve 12:30. Kdo pojedete na společnou jízdenku, přijďte včas. pojedeme obvyklým vlakem Svitava odj, 12.:56 do Ústí nad Orlicí, odkud v 14:39 odjíždíme vlakem do Letohradu, kam bychom měli přijet v 15:00. Odtud se na Ameriku dostaneme objednaným autobusem, odjezd cca 15.05 z Letohradu.

Zpět pojedeme objednaným autobusem ve 14:00 z Klášterce do Letohradu, odkud pokračujeme vlakem ve 15:02 do Ústí nad Orlicí a z Ústí v 15:35 vlakem Rx 869 Svitava do Brna, kam bychom měli dorazit v 17:02 .

Všichni, kteří by náhodou přijeli později, by měli počítat s tím, že není možné abychom jim zajistili individuální odvoz z Klášterce, či odjinud na Ameriku, proto se dopraví až na Ameriku vlastními silami.

Na cestu zvolte vhodná zavazadla, je pravdepodobné, že auta už na Ameriku nemusí být schopná vyjet (podle počasí), takže od pily půjdete pěšky i se zavazadly. Proto doporučujeme vhodnou obuv i zavazadlo, kufřík na kolečkách je lehce mimo :-)).

Vedoucí dopravy: Jan Hutař (tel. 608 887 691 )

Cena:

Cena pro účastníky celého setkání (29.12.-2.1.) je 800,- Kč. Kdo pojede z Brna 29.12. společnou dopravou na Ameriku, zaplatí navíc 100,- Kč (studenti, ostatní 150,-) jako příspěvek na hromadnou jízdenku TAM. Cestu zpět budete hradit obdobně (Hromadná do Brna 100,-) a individuální příjezdy a odjezdy si platí každý sám (nastoupení do společného autobusu Letohrad-Klášterec tam či zpět +50,-Kč). 

Vyjímečně schválení účastníci, kteří nebudou přítomni celému setkání, zaplatí za pobyt stejnou částku jako ostatní účastníci za pobyt (blokují ostatní, kteří by chtěli na celé setkání a náklady na Silvestrovskou noc jsou výrazně větší než pro ostatní dny).

Co s sebou:

Převezte si teplé oblečení na ven, i do budovy, spacák, přezuvky, a prosíme, pokud je to možné, i o nějaké cukroví na společný stůl.

Stejně tak námět na Silvestrovskou scénku pro pobavení sebe i ostatních, hudební nástroj k doprovodu zpívání koled (mimo kytary a basu, ty tam jsou). Počítejte také s tím, že Amerika může být zasněžená, už minulý týden tady bylo hodně sněhu a byjet nahoru autem se dalo jen s obtížemi.

 Můžu na setkání přijet později či odjet dřív?

Není možné přijet na Ameriku dříve, než je začátek setkání 29.12. v 16.00. Pouze určení vedoucí po osobní domluvě s Vikim mohou přijet v domluvený čas.

Jakékoliv požadavky stran kratší účasti na setkání, musíte uvést v přihlášce a domluvit se s Vikim. Přihlášku pro ty, kteří se chtějí přihlásit jen na část setkání, potvrdíme až po vyčerpání zájmu těch, kteří chtějí být na celé setkání. Vzhledem k velkému zájmu o toto setkání se vám však může stát, že po vyčerpání kapacity budovy, místo vás upřednostníme někoho, kdo bude chtít jet na celé setkání.

Přihlášování:

Vzhledem k obrovskému zájmu o naše setkání, kdy ale není možné překročit maximální kapacitu 52 účastníků, budeme dle rozhodnutí Rady SR zohledňovat jak určitý poměr účastníků věkových i táborových skupin (běhů), tak podíl vedoucích a zajišťujících osob. Proto bude potvrzení účasti na setkání zasláno až s určitým časovým odstupem, a podání přihlášky na setkání nemusí znamenat její automatické potvrzení. Nedívejte se na počet aktuálně podaných přihlášek oproti kapacitě setkání, jsou stanovené spravedlivé kvóty pro každý běh i počet vedoucích a zajišťujících osob. Nicméně s přihláškou na setkání neváhejte, v rámci kvót se uplatňuje i časová posloupnost přihlášek. Naší snahou je zajistit účast širšímu spektru zájemců. Tento způsob přihlašování aplikujeme u všech našich setkání již delší dobu.Děkujeme za pochopení.

Kapacita setkání je omezena na 52 osob. Kapacitu nelze překročt! Přednost mají osoby s účastí na celém setkání.

Přihlašování již bylo otevřeno na přihlašovacím portále www.prihlasovani.cz .

 

Jak to probíhá na Vánočním setkání: