Už i děti zápasí s úřady!

Podívejte se, jak stagnantně rychle nám ubíhá tábor mezi prsty.    

 Není překvapením, že ke třináctému táborovému dni dětem v hlavě vyskočí slovo pokladovka. Družinky seberou poslední síly a spolupracují, přemýšlí a běhají ze stanoviště na stanoviště, jen aby v cíli skončily jako první. Letošní pokladová hra ale byla nápadně odlišná svým charakterem; děti jsme nechali nakouknout do dospělého světa starostí a problémů a poslali jsme je doslova "obíhat úřady". Cílem hry bylo dostat podporu z úřadu pro rozdávání dotací, ale to by přece nebylo jen tak. K dotacím vedla náročná cesta plná nástrah a dětem opravdu nestačilo jen doběhnout na určené místo, ale zodpovídat matoucí otázky jako: Jesltiže je podle paragrafu 353. na úřad pro věci dřevěné povýšený nad úřad pro výrobu luků a úřad na výrobu šípů a vývoz produktů z celé země činní 60 procent, podle paragrafu 345. a 347., jakému paragrafu podléhá výroba luků?...

 Je nutno podotknout, že přes neustálé přestávky na svačinu a na záchod, které si úředníci velmi rádo dopřávali, nebyla jediná skupinka, která by nakonec neobstála u úřadu dotací, a tak získali dostatek materiálů na vyrobení luků a šípů, které jsem jako očitý svědek viděla střílet na desítky metrů, aby byli pořádně vyzbrojeni na armádu prince Johna. 

 Navečer jsme se všichni sešli, abychom si naposledy zatancovali na country bálu. Tentokrát se tančil valčík, polka, cha-cha a také otřelé tance jako Brána nebo Zuzana. Kdybyste jen viděli ty nesmělé tváře, když si kluci měli zadat holčičky, ale hrozně se styděli! ;-) Je vidět, že čím víc se nám čas krátí, tím víc srůstáme dohromady. Za chvilku jsme doma, mějte se zatím fanfárově a držte nám palečky!

 

Vedoucí Marta