Útok!!!

V sobotu ráno jsme se od našeho velitele dozvěděli, že nás čeká velká bitva, a tak jsme se dali do vyrábění praporů do boje proti Sasům.

Protože jsme veverky, naše vlajka má tvar lískového oříšku. Celý oříšek je světle hnědý. Nahoře na vlajce je nápis VEVERKY psaný žlutou barvou. Ve středu oříšku je osm dírek, z kterých vykukují hlavy roztomilých veverek. Hlavičky zvířat jsou hnědé, zrzavé a černé. Ptáte se proč osm? Protože je nás ve družince osm děvčat.

Odpoledne jsme vyrazili do dlouho očekávané bitvy. Konala se v lese, kde se ukrývali Sasové. Hra spočívala v tom zneškodnit je všechny. Jenže Sasové byli vybavení! Házeli po nás papírové koule a tím nám brali životy. Ale ani my jsme nezůstali bezbranní.  Nahoře v lese se ukrývaly lístečky se slabinou všech našich nepřátel. Když jsme se k nim probojovali a slabinu našli, museli jsme na danou část těla nalepit náplast. Naší družince se podařilo jednoho Sasa porazit. Hra nás moc bavila, i když nedopadla vítězně. Těšíme se už teď na další, kterou jistě vyhrajeme.

Večer jsme zjistili, že nám došli peníze, a tak jsme se rozdělili na starší a mladší a vydali se ukrást peníze Sasům. Ti měli zásoby v lese. Abychom nějaké žetonky našli, museli jsme se plížit. Naši protivníci ale nebyli vůbec nepřipravení a svítili si na nás baterkami. Nakonec se nám všem podařilo něco nasbírat. Po únavném dni jsme šli spát (někteří pod širák) !

 

Veverky  

 

FOTOGALERIE 8. DEN