Třináctý den, 2. běh 2016

Vyrábění hudebních nástrojů, pokladovka a 2. soirée...

Čtvrtek - předposlední celý den. Využíváme naplno všeho, co běžně doma nezažijeme. Spánek ve stanu, ranní tůni v Orlici, přírodu neznečištěnou výfuky. Užíváme si lesa všude okolo a jsme s přáteli. Dopoledne vyrábíme z přírodních materiálů harfu, lyru nebo citeru, abychom měli čím hrát na večerním soirée. Hledáme kolem sebe vše, co by se dalo použít. Slepujeme, tlučeme, ....

Po obědě v odpoledním klidu je možnost dodělat svoje "fidlátka". Odpoledne je čas na pokladovku. Po družinách vyrážíme plnit úkoly po tábořišti. V obýváku je rozpis stanovišť. Přenášení vody na lžičkách, zapamatování si krátké básně, .... Všichni pobíhali a chodili se hlásit do obýváku. Některým už nestačily síly, protože šlo o čas, ale nakonec to všichni zvládli až do svačiny. Máme tu vedro.

Zazněla Sia, signál pro začátek kondičky! Všichni vyběhli nahoru na svá stanoviště a ještě se trochu zapotili. Po sprše následoval jako obvykle růženec a večeře. Nástup.

Vytáhneme své vyrobené nástroje. Sešli jsme se nyní v Piškvorkách. Poslechli jsme si zvuk každého přírodního nástroje před mikrofonem.... Možnost mají ti, na které nepřišla řada posledně. I teta z kuchyně nám předvedla svou báseň, nechyběl ani letos Cencúľ na Cimbuří! .... Na závěr nám Lola dá na dobrou noc požehnání, zazpíváme večerku "Zapad den", popřejeme si dobrou noc a rozejdeme se do svých stanů.

 

Praktikantka Kristýna

 

Fotogalerie Fotogalerie třináctého dne