Třetí den, 2. běh

S pastýřem Diegem vyrážíme na cestu...

Dopoledne po každodenní rozcvičce, tůňce a mši byla možnost si dodělat kritérko a nasbírat další body. Bylo úmorné horko, ale nikoho to neodradilo při plnění chybějících úkolů; jak se zpívá v písni Zelené údolí, která zaznívá na prvním i posledním nástupu každého běhu: "Zapomeň na větu, že se ti nechce dál."

Odpoledne po krátkém odpočinku byl rychlý nástup, po kterém si všichni napustili pití a vydali se na krátký družinový výlet. Celý tábor se musel na zpáteční cestě s pastýřem Diegem přeplout přes Gibraltar, aby se dostal do Egypta k pyramidám. V tomto případě jsme se tedy museli dostat přes jezero Ontario. Po příchodu z tohoto výletu některé družiny na nástupu vystoupily s krátkou básničkou, kterou vymýšlely cestou. Cesta sice nebyla příliš dlouhá, ale vzhledem k tomu horku byli všichni unavení.

Po nástupu nás čekala stezka odvahy. Všichni se rozdělili do skupin podle věkové kategorie a vyšlo se do lesa, každá kategorie jinou trasou. Cestou nás strašili vlci, jejichž strašidelné vytí bylo slyšet až do tábora. Všichni uléhali do stanů s obavou, že se jim o nich bude i zdát.

Praktikantka Kristýna