Třetí den, 2. běh 2016

Kritérko, orlí pírka a menší výlet....                

Jdeme vstříc novému dni. Ráno vstaneme, protáhneme si celé tělo na louce a běží se do tůňky. Zázrak se nestal, voda je stále ledová. Rychle se převlečeme na táboře zpět do suchého a rovnáme věci ve stanu do komínků, chceme nadchnout vedoucí. Snídaně. Jako každé ráno je nástup a mše (Lola nám pověděl krásný a naučný příběh o trosečníkovi.), po které se rychle jdeme podívat na rozpis do obýváku a doděláváme kritérko (jednotlivě, podle potřeby). Pro rychlé táborníky jsou otevřená už i některá orlí pírka. Ta můžeme plnit až po dokončení kritérka. Potíme se, ale vítr je příjemný. Je 11:45, čas na Anděla Páně. Po modlitbě rychle pro ešusy a oběd! Čína s rýží!

Klid... ticho... odpočinek... trávení obědu... psaní dopisů a vybarvování zápisníků... Ničím nerušený odpolední klid náhle ukončí rychlý nástup. Jdeme na krátký družinový výlet po okolí a začínáme pomalu, ale jistě vymýšlet družinový pokřik. Kocháme se přírodou Orlických hor.

Nyní jsme se vrátili zpět do tábora a během svačiny máme čas na odpočinek a nasbírání sil na kondičku. Naštěstí není horko. Mytí, večerní volno, společný růženec, večeře, nástup - klasika. Právě teď nastal ten správný okamžik, abychom se poprali s nástrahami v lese a čelili různým a nelehkým situacím ve stezce odvahy. Jsme rozděleni do skupin podle věku. Jdeme se rychle přiobléct do stanu, nastříkat repelentem a čekáme, kdy půjdeme. Kdo se bál nebo byl moc unavený, měl možnost ulehnout do stanu, ale většina si chtěla vyzkoušet, jak je odvážná. Chceme dokázat, že nás nic jen tak nerozhodí. Všichni jsme ji úspěšně zvládli. Po příchodu za tmy do tábora jsme se spokojeně uložili ke spánku a usnuli.

 

Praktikantka Kristýna

 

Fotogalerie Fotogalerie třetího dne