Farewell Jitřence 2019

Jitřenka 2019 skončila, troufám si říct, že úspěšně. V našem příběhu jsme se plavili společně s Kaspianem, Edmundem, Lucinkou a Eustácem z Narnie až na konec světa. Mně připadla ta čest být na tento týden kapitánkou na naší lodi Jitřní poutník.

Úspěch plavby závisí trochu na počasí a hodně na posádce. Počasí nám přálo a s Boží pomocí se po týdnu vrátilo sedmdesát osm malých plavčíků zocelených dobrodružstvím na táboře k jejich rodičům.  Patří za to velké díky také celé posádce.

 

Posádka Jitřního poutníka 2019

Naší lodní kuchyni vládly kuchařky Marcela, Stáňa a Hanka a perfektní servis zajišťoval zásobovač Honza. O techniku se staral Jirka a taky Jáchym. Babička Evička byla naší zdravotnicí a starala se nejen o bolístky těla, ale často i o stýskání. Děkujeme i otci Karlu Moravci z Králík, který pro nás přijel sloužit mši svatou v neděli ,a také otci Hardymu – Pavlu Liškovi, který za námi jako již mnoho let přijel v pondělí a provázel nás celou Jitřenkou. 

A potom zde bylo mnoho vedoucích, kteří byli v první linii u dětí, prožívali s nimi jejich radosti, utěšovali jejich stýskání, podporovali je v jejich snaze, učili je nové věci a povzbuzovali je při překonávání jejich obav. A krom starosti o děti je potřeba zajistit mnoho dalšího – hry a program i provozní věci od umývání nádobí nebo praní prádla až po web, na který nahráváme fotky a články, takže s námi mohou Jitřenku téměř on-line prožívat i rodiče. A to zabere mnoho času a energie. Takže děkuji.

Posádka Jitřního poutníka 2019

 

Velké poděkování patří i Středisku Radost a všem, kteří stojí za ním a odvádí často neviditelnou práci.

Děkujeme i rodičům, že nám na týden svěřili svoje děti, že nám drželi palce a provázeli modlitbou.

A všem dalším, kteří nám pomáhali na dálku nebo na blízko, i všem, kteří nám pomohli s bouráním stanů.

DÍKY!

 

Dá-li Bůh, budeme se těšit zase za rok na Jitřence 2020  

 

Malé ohlédnutí na články a fotogalerie

4beh-2018-2.den-09             články

 

 

NĚCO NAVÍC

A potom je tu to záhadné „něco“, co dělá Jitřenku jedinečnou a krásnou - to, že každý do toho vkládá kousek toho nejlepšího ze sebe.

 

Mluvím o zpívání ukolébavek na dobrou noc, vyprávění pohádek, o každém přání dobrého rána, písničkách na koncertě, o videu a fotkách, muzicírování vážném i nevážném, výtvarném nadání, o všech „tanečnících“ ukazovacích písniček, scénkách, připravenosti postavit se čelem každé šlamastice, o legračních nápadech, ochotě sklonit se hlouběji, chuti dovádět s dětmi a nezkazit žádnou legraci mezi dospělými, ochotě pomoci a udělat práci i za někoho jiného, boji proti trudomyslnosti, která neměla vůbec žádnou šanci ani za nepříznivého počasí, přípravných schůzkách, o všech, kteří nám pomohli zbourat stany… tohle je tisíc a jedna maličkost, které nejdou naplánovat ani zorganizovat. A většina z nich zůstane  „neviditelných“

Takže vám všem, kteří jste věnovali kousek sebe Jitřence 2019, DĚKUJI, že jdete za hranu svých povinností a udělá vždy něco navíc…. za to, že i z obyčejných věcí dokážete udělat neobyčejné :-)