Tábor začíná

Začínáme…

V sobotu 26. července 2014 jsme se já a několik dalších dětí sešli v Brně před Janáčkovým divadlem a společně čekali na autobusy, které jely směrem tábor Radost. Přes malá, zatmavená autobusová okénka se opravdu loučí špatně, ale co nám zbývalo, když jsme každou chvíli měli vyjet? Co naplat, alespoň jsem zkoušela rukama mávat jako divá na svoji malou sestřičku, která neustále žvatlala „Nechoď!“. Konečně jsme vyjeli. Cesta ubíhá poměrně rychle, obzvlášť když se člověk začte do nějaké té klasiky, například Harry Potter. Než jsem stačila říct švec, už jsme byli na občerstvení a toaletách ve Svitavách. Chystali jsme se již k odjezdu a najednou autobus „chcípl“, proto řidič honem volal druhému autobusu, který vyjel chvíli před námi, ať se vrátí nám na pomoc.

Dojeli jsme pod tábor k Pile. A pomalu jsme vycházeli kopec nahoru k táboru. Už u tůňky se mi vybavilo tolik vzpomínek, které začaly najednou znovu ožívat. U noční hlídky mě hned Domča poslala k mé rádkyni Marušce a k její družince Veverek. Následoval první nástup. Jako vždy byl krásný stejně tak, jak je ten poslední dojemný. Už to tak prostě je. Nastěhovala jsem se do stanu s rádkyní a hned jsme si padly do oka. Po svačině hurá na první hru. Cíl? Byl jasný. Získat zápisníky od naší patronky.

K večeři jsme měli „buřtguláš“ a konec dne jsme strávili u ohně, kde jsme zpívali, povídali si, vybarvovali nové zápisníčky nebo dokonce i někdo tančil. Usínala jsem s úsměvem na tváři celá šťastná, že jsem se zase po roce vrátila zpět sem. Na Ameriku!

Vaše Veverka Heluš