Tábor se nám krátí, žijeme naplno!

Užíváme si poslední celý den II. běhu tábora Radost 2018!

 Protože dnes je náš poslední celý den, musíme si ho užít maximálně naplno. Kdo sem jezdí už nějakou dobu, tak ví, že v tento den bývá ráno vždycky tzv. „Kanada“. Sotva jsme ráno vykoukli ze svých stanů, vedoucí a rádcové po nás házeli balónky s vodou a cestou dolů do tůňky nás polévali ledovou vodou z kádě. Při běhu na ranní rozcvičku jsme proběhli opičí dráhou, která byla připravená. Dnes bylo všechno jinak. Dřív nám po ránu hrály „Svěrákoviny“, dnes pop! Vyměnili nám i rádce – v dívčích družinách byli rádci a v chlapeckých družinách rádkyně.

 Ranní nástup proběhl klasicky, byli odměněni poslední táborníci, kteří splnili velké orlí pero mlčení a byly uděleny čtyři vlajky čistoty, jedna pocta pořádku, ale pozor! Dnes si majitele našla i dvě dřevěná prasátka, která zdobila jejich stan po celý den. Cestou na mši jsme odevzdali v obýváku táborová trička.

 Prožili jsme poslední mši svatou s o. Charliem, který tady s námi prožil několik hezkých chvil. Po mši nás musel bohužel opustit a vrátit se do své farnosti. Moc mu děkujeme za všechno, vážíme si toho, že byl mezi námi, doufáme, že se zase brzy uvidíme a tímto článkem ho zdravíme!

 Dopoledne jsme si užili poslední hru.

 Po obědě je veškerá činnost tou poslední. Letos už se nic z toho nebude opakovat. Měli jsme družinkové volno, při kterém jsme vymýšleli scénky na tradiční táborový oheň, povídali si, užívali si jeden druhého a vyměnili si kontakty. Odevzdali jsme vedoucím své zápisníky, které jsme po celých čtrnáct dní poctivě vedli a zítra nám je bodově ohodnotí a vrátí.

 Kondiční cvičení se taky lišilo od jiných dnů, dnes měla název „Gala kondička“. Hráli jsme zápasy proti vedoucím!

 Po kondičce jsme se naposledy pomodlili růženec a vychutnali si poslední večeři od skvělých tet kuchařek a strejdy!

 Na večerním nástupu bylo celkové vyhlášení pořadí jednotlivých družin v celotáborové hře.

 Jako každý rok, tak i letos jsme se večer sešli v kruhu táborového ohně v Jerichu, zpívali jsme, vzpomínali a děkovali Bohu za to, co jsme tu mohli prožít, koho nového jsme potkali a odpustili těm, s kterými jsme se třeba nějak nepohodli. Myslím, že jsme tu byli skvělá parta a že se tábor i přes drobné nesnáze (např. občasný déšť) vydařil. Na konci táborového ohně a po zaznění večerky jsme mohli pozorovat zvláštní jev – zatmění Měsíce. Vedoucí Vašek nám na louce připravil i dalekohled. Vše vám brzy povyprávíme. Těšíme se na vás!

 

Vedoucí Kristýna