Stvoření světa 2014

O co nám tady vlastně jde?? Na co během Rodinek chceme přijít? Co poznat a pochopit nového a poučit se z toho do příště? Hmm? :)

     To je ale hloupý nadpis, co? Byl snad svět stvořen v roce 2014? Tak to byste o tom asi museli něco vědět, že. Prostě není tomu tak. To pouze my tady na Táboře rodin prožíváme sedm dní stvoření světa. Museli jsme se nejprve z roku 2014 dostat na počátek věků. Jsme tam! A tak každý den váhám, jestli hlásit měsíc zrající kukuřice léta Páně 2014, nebo léta Páně 0.

První den nebylo prostě nic, pouze Duch Boží se vznášel nad vodami propastné tůně. Měli jste vidět, jak se hladina Ontárka čeřila a bublala! Třesky, plesky, hromy, blesky a najednou bylo světlo. Spolu s Hospodinem jsme museli prohlásit: Dobré to bylo. Museli jsme se vyspat do druhého dne. To už nám Peťulililinka s Jeníkem (P+J) zadávali první DÚčko. Oni totiž tito dva P+J nás provázejí sedmi dny stvoření. Pomáháme jim. Nemůžou se totiž shodnout, jestli má pravdu úča, nebo faris. Takhle s námi P+J normálně mluví. Je někdy těžké jim rozumět. Jde prostě o to, jestli má pravdu učebnice zeměpisu, nebo Bible. Zatím naštěstí velké rozpory nezaznamenáváme. DÚčka plníme na výbornou, po škole nikdo nezůstává. A Bible se zeměpisem, matematikou i přírodovědou si rozumějí.

Jenda