Střídání běhů tábora 2017

„Dny tábora Radosti jak voda letí, přijde den poslední, čas nejde zpět. Láska a radost statečných dětí neskončí, poroste, obletí svět.“

 Je to tady… Nastal ten čas, abychom tu štafetu předali 3. běhu. Dnes se rozjedeme domů…

 Ráno si užíváme poslední tůňku. Dopoledne spolu strávíme poslední mši, poděkujeme Pánu za uplynulých 14 dní, za šťastnou cestu domů a brzké shledání se všemi okolo. Zažili jsme tu něco krásného a my to krásné budeme předávat všude a po celý rok. Naposledy si zazpíváme po mši „kytarovky“. Pomalu přijíždějí vedoucí ze 3. běhu. Vyzvedneme si své kufry a jdeme balit před stan. V „obýváku“ vracíme půjčené věci.

 Před obědem jsme ještě se svou družinou, dáváme si na sebe kontakty, adresy, atd. a vyplňujeme dotazníky ohledně tohoto běhu.

 Na zazvonění zvonu se sejdeme v kostele na poslední modlitbu Anděl Páně. Pomalu začínají přicházet i noví táborníci.

 Po obědě zbývá už jediné – nástup. Vlajky jsou staženy dolů a dozněním hymny 2. běh 2017 definitivně končí. Pro tábory 2018 zvoláme 3x „aleluja“ a jako na začátku, tak i na konci zazpíváme Zelené údolí. Při loučení to u některých dětí bylo spíše slzavé údolí a je to důkaz toho, že se jim tábor líbil. Děkujeme všem vedoucím a našim skvělým kuchařkám, Lolovi, Vikimu a dalším důležitým lidem, bez kterých bychom tu nemohli být. Pro některé táborníky přijíždějí rodiče a je tu spousta nových lidí. I tak si ale ještě užíváme poslední chvíle na horském vzduchu. A dá-li Pán Bůh, brzy se tu zase sejdeme. Těšíme se na vás (rodiče, prarodiče, sourozence, psy, kočky, králíky!!)….

 „Kdybys tak náhodou měl pocit, že jsi sám, tou cestou mechovou přijď rychle rovnou k nám.“

 

Instruktorka Kristýna