Šestý den, 2. běh

Amerika skýtá věru rozmanitý program. V jeden den jsme zažili dravou bojovku a zároveň můžeme obdivovat něžné tóny znějící pod širým nebem...

Po ranním nástupu a mši jsme se vypravili na celé dopoledne do lesa na hru. Obchodovali jsme s jídlem, kterého je na poušti nedostatek a hlavně každá karavana si ho jinak cení. Při hře se všichni nejen zapotili, ale taky museli zapojit své mozkové závity, aby z prodaného jídla vytěžili co nejvíce a zároveň si zachránili život.

Po obědě jsme zase měli možnost se svlažit v tůni nebo zapracovat na svých táborových zápisnících opět v sadu, tentokrát u knihy „O bílé lišce“. Po odpoledním klidu mohly skupinky prožít své družinové volno, kdy měly nacvičovat scénku k táborovému ohni, který se jistě zanedlouho uskuteční. Po svačině byla tradičně kondička. Ve večerním klidu mnozí rozehrávali své nástroje, aby nám mohli ukázat svůj talent nejen při mši, ale taky na soirée, které už všichni napjatě očekávali. Měli jsme možnost slyšet skvělé výkony. Někdo rozehrál klavír a housle, jiný zas příčnou flétnu nebo trubku. Svůj talent předvedli i zpěváci, kteří jsou součástí kapely "Cencúl na cimbuří", jak si říkají. Zazněla i poezie. No a co by to bylo za soirée bez našich skvělých kuchařů?! Tety se strejdou vymysleli senzační text ze života kuchařů na nápěv "Pec nám spadla" a sklidili největší aplaus! Na závěr jsme se pomodlili a odebrali se ke spánku naplněni nevšedním kulturním zážitkem. Radost z něj si můžete užít také vy, přímí přenos jako v televizi to sice není, ale audiozáznam také není k zahození...!

Praktikantka Kristýna