Šestý den, 2. běh 2016

Mezidružinová klání, lesní hra a soirée....

Cink! Cink! Po tomhle signále se rozvlněly celty všech stanů na obou náměstích. Všichni na sebe narvali plavky, vyběhli s ručníkem ze stanů a pokřikovali jeden přes druhého pokřik své družinky. Po rozcvičce letíme do tůně. Je nám zima, ale chůze do kopce nás zahřeje. Rozlepíme oči, vyčistíme zuby, převlečeme se a každý se snaží, aby to byl právě on, kdo dostane vlajku čistoty.

Ranní nástup, na kterém se dozvíme program. Čekají nás mezidružinovky, lesní hra a večer soirée. Po mši se již potřetí rozdělíme na dvě poloviny. Část družin jde na hru do lesa, druzí mají mazidružinová klání. Přehazka, fotbal, výdrž dechu, hrazda, shyby, rybí cop (něco pro kluky), značky aut (něco pro holky)....... Po obědě v odpoledním klidu máme možnost ladit nástroje a zkoušet svá čísla na soirée. Odpoledne se poloviny prohodí. Kondička. Zacvičíme, zaběháme, zahrajeme přehazku a fotbal. Po večerním volnu má sice následovat růženec, ale dnes jsou místo něho témátka, jsme rozděleni do skupin podle věku a bavíme se o milosrdenství, co to vlastně je, co znázorňuje logo a proč je právě tento rok rokem milosrdenství.

Večeře, nástup a jdeme si pro nástroje. Sedneme do Piškvorek a vyzkoušíme mikrofony a veškerou aparaturu. Vzhledem k poprchání byly některé altány přenesrny do Piškvorek. Soirée má opravdu skvělá čísla! Hodně jsme se nasmáli, zvlášť děkujeme strýcovi a tetám z kuchyně za úžasné vystoupení, u kterého jsme brečeli smíchy. Mnozí účinkující sklidili aplaus ve stoje. Den jsme ukončili modlitbou Anděle Boží a v tichosti jsme se uložili do stanů, abychom nasbírali síly na zítřejší den.

 

Praktikantka Kristýna

 

Fotogalerie Fotogalerie šestého dne