Sedmý den, 2. běh

„Sport spojuje národy a proto mají i lékaři co spojovat.“

Jak už je naznačeno v podnadpisu, dnes se konala olympiáda! Protože jsme včera šli spát poměrně brzo, všichni jsme byli na tento obtížný den připraveni. Při včerejším večerním nástupu si všichni táborníci vylosovali pouštní kmen, který dnes reprezentovali. Kmeny se jmenovaly: Heberové, Himbové, Sanové a Tamarové.

Ráno byla po výborném ranním osvěžení mše, kde jsme se pomodlili, ať se tento den přihodí minimum úrazů, ať všichni hrají poctivě a při velké snaživosti získají i nějakou medaili. Po mši byl nástup, kde zazněla mimo jiné i olympijská hymna. Poté se táborníci zařadili do řad svých pouštních kmenů, přišli na volejbalové hřiště a směřovali na svá první stanoviště. Někdo musel pro dobrý výsledek vydat mnoho energie, pro někoho to bylo poměrně snadné. Mezi disciplíny patřil: šplh na tyč, skok do dálky, skok z místa, vrh koulí, běh na 100 metrů a další stanoviště. Protože je celotáborová hra letos taková, jaká je, disciplíny se podle toho musely taky jmenovat. Například skok z místa – „pouštní hop“, šplh na tyč – „šplh na palmu“ a další… Nesměl chybět ani maraton! Letos byl na 5 kilometrů. Mnozí se ho báli, později však zjistili, že jejich obavy byly naprosto zbytečné. Otec „Lola“ nám dal před startem požehnání, Viki odstartoval a už se běželo s větrem o závod. Některým docházely síly už na začátku, někteří si je šetřili na největší kopce a především do cílové rovinky. Dnes jsme se ale řídili podle hesla, které říkal o. Tišek a je všem známo: „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.“ Když dorazili do cíle i poslední závodníci, bylo večerní volno. Protože jsme všichni věděli, co bude na večeři, oblizovali jsme se předem. Borůvkové knedlíky!

Na večerním nástupu se konalo slavnostní vyhlášení vítězů určitých kategorií v různých disciplínách. Byl slavnostně zapálen olympijský oheň. Mouchy a komáři nás žrali nehorázně, ale za to vyhlášení výsledků a celý tento den to jistě stálo za to. Po ukončení nástupu si šli všichni zaslouženě odpočinout a načerpat síly do dalšího dne.

Praktikantka Kristýna