Sedmý den, 2. běh 2016

Dodělávání orlích pírek a kluby...

Dnes se stalo něco zvláštního, tůně se zdála některým teplejší než obvykle. Den začíná jako vždy. Hrají nám písničky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Už od rána svítí sluníčko a je teplo, odpoledne vedro. Na nástupu se vyhlásí ranní ptáčata. Ostatní družinky se musí příští ráno víc snažit. Po mši doděláváme orlí pírka (logik, víra, liturgie, míření, horolezectví, detektiv, zdravotník (křísí se o sto šest), fotbalista, saltus minor, saltus magnus, obratnost, přírodovědec, táborník, hudebník, expedice nebo výška. Letos není k dispozici vodní kladina, protože Ontárko je vybagrováno.

Odpoledne máme kluby. Kdo si chce odpočinout, může jít na čtení. Pro další je otevřen: hudebník, rukodělné práce a tvoření, vojenská strategie a bunkry, žonglování, Kubb (švédská hra, která pochází z Gotlandu), volejbal, stavění hrází, vzduchovka, vysoká lana nebo brenn.

Svačina. Kondička. Trénujeme na olympiádu. Běžíme a připravujeme se na náročný a dlouhý maraton. Zítra bude už polovina tábora za námi, tak využíváme každého dne maximálně naplno. Únava se už na mnohých projevuje, ale to nevadí... Růženec. Večeře (krupice s borůvkami). Nástup, na kterém jsme se dozvěděli, že zítra bude olympiáda. Všichni si vylosovali město, které budou na zítřejších disciplínách reprezentovat. Následuje družinové volno se svými patrony, aby každá družinka měla dostatek času na nacvičování nějakých těch scének na táborový oheň, který brzy bude. Jdeme brzy spát, abychom se vyspali na zatím nejnáročnější den.

 

Praktikantka Kristýna

 

Fotogalerie Fotogalerie sedmého dne