Rodinky 2.0

Nový táborový model Rodinky 2.0 byl včera odpoledním nástupem slavnostně uveden do provozu. Jistě se na trhu táborů mezi velkou konkurencí osvědčí, držíme mu palce.

Pátek 24.8.2018

Ačkoli krátce před šestou to vypadalo, že nás tu bude polovina – i nebe se začalo mračit – během čtvrthodinky se vše vyjasnilo a večerní nástup jsme prožili téměř v plném počtu. Na večerním zahájení jsme se dozvěděli, kdo tu kdy byl poprvé. Například „Já jsem tu byl poprvé 2015 a vůbec jsem nebrečel!“  prohlásil jeden z tatínků.

Dostali jsme družinové vlajky, dozvěděli se letošní téma – Příběh stromu, zazpívali spoustu písní, zhlédli scénku... a potom už rychle spát, ať jsme plní sil do dalších dnů.

V noci krásně pršelo a ráno nás čekala úžasná rozcvička, kde se z nás – co by mladých semínek – staly tákhle vysoké stromy, které tákhle  mávají větvemi... no paráda. I někteří nejmenší, kteří vysvětlovali, že „plavky nechcu a na rozcvičku nepůjdu“ (případně – dobře, půjdu ale jen koukat) zapomněli na své předsevzetí trucovat a přidali se k zajímavému příběhu stromu, který také potřeboval pořádně smočit kořeny v tůňce.

Po snídani a nástupu následovala mše svatá. Od otce Jana jsme se dozvěděli, proč má svátek Bartoloměj, když se ve skutečnosti jmenoval Natanael. A vzhůru na orienťák lovit ryby, motat špagátek a poznávat, který strom má jaké listy, kůru a květy.

Teď právě tvoříme družinkové – rodinkové vlajky. Kluci přemýšlí, jaký bojový prvek by u sourozenců něžnějšího pohlaví ještě prošel... a pak nás čekají orlí pírka, ale psst! To ještě nesmím prozrazovat, takže nic nepovím.

Zdroj: Kukačka obecná