První den, 3. běh 2016

Jsme opět zpět na Radosti a máme z toho radost! 

 

Tak je to tu! Den, na který jsme se celý rok tak moc těšili. Čím víc se blížíme k cíli, tím známějšími místy projíždíme a oživují se nám vzpomínky z minulých let. Zastavujeme u pily a s radostí stoupáme na Radost. Cestou potkáváme tůňku a také mnoho známých tváří. Na hlídce už nás vyhlížejí vedoucí, kteří nám oznamují, v jaké budeme letos družince. Když se blíží doba nástupu, už jsme skoro celá družina pohromadě a čekáme na 1. táborový signál. Rádcové přicházejí s českou vlajkou a po zaznění ,,tábore pozor! "a při zpěvu národní hymny stoupá česká vlajka k nebi. Poté co jsme zazpívali také naši táborovou hymnu visela na stožáru i vlajka se znakem Tábora Radost.

Na nástupu nás Majkl, jako hlavní vedoucí, spolu s Vikim a dalšími přivítali. Jejich slovy, a písničkou Zelené údolí, jsme tak zahájili náš tábor.

Po rozchodu byli všichni ihned ve svých stanech a zabydlovali se, ale ne na dlouho, neboť nás zvon svolal ke svačině, na kterou se už všichni těšili.

Poté jsme se sešli v Jerichu, abychom si osvojili, co se na táboře sluší a patří. Před večeří jsme si ještě stihli zahrát několik poznávacích her s naší patronkou, a ve chvilce volna jsme se navzájem ještě více seznamovali.

Následovala večeře, nástup a konečně také dlouho očekávaný táborový oheň, při kterém jsme si zazpívali spoustu oblíbených písniček, pobavili se, a také získali táborové zápisníky.  

A protože už nám na nebi svítily hvězdy, tak jsme si popřáli dobrou noc, vlezli do spacáků a po roce jsme si zase užívali spaní pod stanovou celtou.

 

Vlaštovky