Pouť

Jak to vidí Ještěrky a Žabky... :-) 

V neděli 9. táborový den začal jako každý jiný budíčkem. Seběhly jsme do mimořádně studené tůňky a vyběhly zpět do tábora. K snídani jsme dostali vánočku a kakao. Nástup byl jako každý den: Tábore pozor, tábore pohov, tábore rozchod. Den pokračoval mší svatou, kterou vedl otec Jarek. Po mši jsme se dozvěděly, že nám Sasové ukradli všechno jídlo (až na banány, které byly k svačině) Takže jsme musely na trhu nakupovat suroviny a nádobí, a poté sami uvařit polévku v kotlíku nad ohněm. My jsme vytvořily jakýsi zeleninový vývar s klobásou a nudlemi. Nebylo to tak špatné, jak jsme očekávaly. Když jsme se nacpali polévkou, řekli nám, že objevili další zásoby, a tak nám paní kuchařky usmažily řízky.

Zasloužený polední klid nám přerušil rychlý nástup, kde nás král Artuš vyzval k rytířskému klání. Rozdělil nás do čtveřic, v nichž jsme měli hrát mini utkání proti ostatním skupinkám. Kdo vyhrál mini hru, dostal žetonek. Pokud čtveřice nasbírala 5 žetonků, mohla se odebrat do lázní, kde už byly připraveny různé procedury např. masáže, peeling nohou nebo čtení do ouška. Po tomto zábavném a zajímavém programu jsme dostaly svačinu a poté, jako obvykle, následovala kondička a po ní nás čekala zasloužená sprcha.

Někteří táborníci bohužel museli strávit tento den na marodce. O zábavu se jim postarali vedoucí – rozvazovali uzly, které se udělaly na našich žlutých maratónských dresech při praní. Ale přes tuto nezáživnou práci si den dokázali užít. Na večerním nástupu jsme se rozloučily s našimi úžasnými rádci, kteří odcházeli spát do divočiny. Potom jsme si ještě zahrály hru o nejvíc posbíraných odpadků (na váhu) a šly jsme spát. Byl to další krásný den plný nových úžasných zážitků.

 

Ještěrky  

 

Dnes ráno v neděli se vojsko Anglie probouzí. Všichni běží na louku, tam se rozcvičují a potom běží do zázračné tůně, která všechny osvěžila a probudila. Během toho, co jsme slavili velkou slavnost Proměnění Páně nám Sasové ukradli všechny naše zásoby jídla. A tak jsme si museli uvařit sami. Tržiště bylo plné jídla, které jsme si mohli koupit na naši polévku, zbývalo si akorát postavit ohniště. Příprava polévky nebyla zas tak těžká. Dali jsme do ní hrách, nudle, celer, mrkev a všelijaké bylinky s česnekem a byla výtečná. Odpoledne se naše vojsko pokoušelo dostat do lázní přes různé úkloly, aby se zregenerovalo a načerpalo síly na další výpravu. Okusili jsme masáž obličeje, peeling nohou a mnoho skvělých věcí. Po náročném výcviku se nejstarší z nás vydali na průzkum terénu. Zbytek tábora usíná a těší se na další den. 

 

Žabky   

 

FOTOGALERIE 9. DEN