Poslední sbírání šípů a večerní varieté

Dnes máme poslední příležitost nasbírat posledních pár šípů v orlích pírkách nejen pro sebe, ale i pro celou družinu.

 Ráno jsme se naučili na mši zase důležitou věc. Otec Charlie nám vysvětlil, že není důležité být bohatý, mocný, dobře vypadající a slavný, ale nejdůležitější je pomáhat druhým lidem a být prospěšný svému okolí. Řekl nám hezký příběh o králi a žebrákovi. Bylo to i se scénkou, do které se zapojil jeden vedoucí s táborníkem.

 Dopoledne jsme měli poslední příležitost nasbírat ještě nějaké šípy (body) pro sebe i pro družinu. Byla naposledy otevřená všechna orlí pírka. S počtem (dnes získaných) šípů můžeme naposledy zamávat celkovým pořadím jednotlivých družin.

 V poledňáku jsme měli hroznou radost, protože nám vedoucí venku postavili káď s vodou. V tomhle vedru je to ideální, takže o volnu jsme si užili vodní hrátky.

 Odpoledne jsme se na signál sešli nahoře na hřišti a hráli jsme hru. Na jednotlivých stanovištích jsme získávali určité množství vody a přenášeli jsme ji v kádinkách pomocí provázků, aniž bychom se jí dotkli. Po svačině jsme opět protáhli svá těla na kondičce a pomodlili jsme se růženec.

 Večer nás čekalo tzv. varieté, to tu ještě nebylo. Všichni měli jedinečnou příležitost ukázat svůj talent, co v něm je a co umí nebo čím je výjimečný. Představila se nám spousta čísel (tanečních, hudebních, sportovních, pěveckých) a mělo to velký úspěch! Bouřlivý potlesk sklidilo poslední vystoupení, které si připravili naši milí vedoucí a vyprosili jsme si i repete! Všichni byli skvělí!!! Po ukončení varieté jsme zazpívali večerku a odebrali se tiše do svých stanů.

 

Vedoucí Kristýna