Plníme kritérko..

Jdeme vstříc dalšímu dni, abychom se poprali s mnohdy náročnými úkoly.

Ráno byla velká zima, ale když vysvitlo sluníčko, vypadalo to, že bude hezky a teplo po celý den. Opak byl pravdou. Absolvovali jsme první rozcvičku a poté jsme běželi s ručníkem v plavkách lesem do tůňky. Nesmírná zima, ale po cestě nahoru jsme se zahřáli. Opět se zatáhlo. Uklidili jsme si ve stanech a snažili se svým pořádkem udělat dojem na vedoucí, kteří jej přišli zkontrolovat. Po snídani na ranním nástupu jsme se dozvěděli program dne.

Shyby, kliky, obratnost, znalost zákona Božího, Dračí sluj, nebojácnost, síla, rovnováha, znalost zákonitostí táborových, umění přežít, mrštnost, ..... To jsou úkoly kritéria, které společně s družinkou plníme po celé dopoledne a na zvon po patnácti minutách se přesouváme k dalšímu stanovišti. Zima správného táborníka neodradí! Na zazvonění v poledne se sejdeme v kostele na modlitbu Anděl Páně, zaběhneme pro ešusy a rychle na oběd. V odpolední pauze píšeme kroniku, dopis domů nebo vybarvujeme zápisník.

Začíná odpolední blok. Konečně opět vysvitlo slunko, ale teplota - žádná sláva. Sbíráme body a podpisy pro splněné úkoly až do svačiny, po které následuje jeden z nejdůležitějších programů - kondička. Rozdělíme se do skupin podle věku a jdeme se trochu zapotit. Kondiční cvičení zakončíme během lesem a nějakými zápasy mezi jednotlivými družinkami.

Večerní volno je charakteristické nekonečnými řadami do sprch. Ve zbývajícím čase trávíme chvíle co nejvíce s družinkou a věnujeme se buď dopisům nebo zápisníkům. Před večeří se pomodlíme společně růženec v kostele, při kterém Lola vždy nabízí svátost smíření. Na večerním nástupu jsme se opět zasmáli nad scénkou, která nám prozradila následující program. Je tu stezka odvahy! Byli jsme rozděleni do skupin podle věku a po večerní hygieně jsme se na zazvonění zvonu sešli na svých stanovištích a čekali jsme, až se setmí. Poté jsme se řídili pokyny vedoucích. Někteří byli ze stezky vyděšení, ale nakonec jsme se všichni ve zdraví vrátili z lesa zpět do tábora a ulehli do svých stanů.

 

Instruktorka Kristýna

 

2B17_02den_31 2. běh 2017 - 02. den