Pátý den, 2. běh 2016

Nacvičování na country bál a sbírání šmoulích bobků (borůvek)..

Víte, co jsme dělali dnes ráno? Ano, vstali jsme! A víte, co bylo dál? No tůňka! Možná se vám to zdá pořád dokola, ale bez toho by tábor nebyl tábor. Každý den je svým způsobem jiný. Pokaždé hrají v budíku jiné songy, pokaždé někdo jiný cestou zakopne, pokaždé vstane jako první jiná družinka. Dnes na závěr mše jsme tancem a zpěvem dvou známých písní oslavili Pána a dali jsme hned ráno vědět o sobě všemu okolí. Naše kapela sklidila dlouhý a bouřlivý potlesk. Kytarám praskaly struny a pořádně jsme to rozjeli.

Dopoledne jsme se zase rozdělili na dvě poloviny. První polovina nacvičovala na náměstí country bál. Tóny country hudby se nesly skoro po celém areálu. Druhá půlka šla do lesa, aby nasbírala (jak bylo řečeno na ranním nástupu) šmoulí bobky (borůvky). Zaslechli jsme, že na večeři by měly být borůvkové knedlíky. Každá družina v lese má čas, aby konečně vymyslela pokřik a nějakou tu scénku na večerní "zpíváček" u ohně, který nebude tak vážný jako táborový oheň. Bude příležitost se zasmát nebo zazpívat si. Po obědě se táborníci vyměňují a na borůvky jdou ti, co nacvičovali dopoledne country tance. Sejdeme se všichni u svačiny. Kondička, přehazky družin mezi sebou. Večerní klid. Růženec. U něj se letos vymyslela nádherná vychytávka. Na oltáři je deset kamínků. Družina, která předříkává, si sedne za oltář a kamínky po každém "Zdrávas" dává na druhou stranu oltáře, takže každý má pojem, kolik jich ještě zbývá. Je to i dobrý čas na přemýšlení a v průběhu celého růžence je možnost svátosti smíření, kterou využíváme naplno. Borůvkové knedlíky! Nástup, na kterém se vyhlásilo, kolik borůvek každá družina nasbírala... Vyhrály Berušky, nasbíraly 3 kg a 665 g, dohromady se nasbíralo 30 kg a 404 g. Udělalo se 964 borůvkových knedlíků a všechny se do posledního snědly! Všem v kuchyni děkujeme!

Je večer, jdeme se převléct do dlouhých kalhot a teplých mikin a usedneme k ohni. Písněmi ze Zlaťáku a scénkou a vtipy dnešek zakončíme. Dobrou noc.

 

Praktikantka Kristýna

 

Fotogalerie Fotogalerie pátého dne