Pátek 28. července, anno Domini 2017

Poslední celý den, žijeme maximálně naplno, teď a tady….

 Jako každý pátek před odjezdem bývá trochu odlišný od ostatních dnů, letos tomu není jinak. Po celý den má každá družina jiného rádce než doposud. Vyměníme si je - chlapecké družiny mají rádkyni a naopak.

 Slunce svítí, ale protože je na zemi ještě mokro a bahno po dešti, na mši jdeme raději do kaple. Dopoledne ještě sbíráme poslední body a trofeje u orlích pírek, dnes jsou otevřená všechna. Chceme poslední podpisy, doháníme to, co jsme v průběhu tábora ještě nestihli a obíháme stanoviště.

 V odpoledním volnu jsme trávili čas co nejvíce se svou družinkou a svými kamarády, protože si s nimi chceme užít ještě nějakou tu chvíli, než se zítra rozjedeme domů. Vybarvovali jsme si své zápisníky, protože nám je chvilku poté vzali rádcové a odevzdali je vedoucím (brzy nám je vrátí).

 Ve druhé části dne jsme hráli poslední hru. Na kondičce jsme se ještě utkali v nějakých zápasech a tentokrát se přidali i vedoucí.

 Večerní nástup byl ve vyhlašovacím duchu, vyhlásilo se pořadí jak jednotlivců, tak i družin.

 Večer jsme se naposledy sešli u táborového ohně. Kromě zpívání a hraní vzpomínáme na uplynulých 14 dní, na všechny zážitky a nová přátelství. Občas to nebylo úplně ideální, ale i ta nejmenší překážka nás posunula zas o kousek dál. Jsme o něco větší, vytrvalejší, odvážnější, otužilejší. Někdo se oproti loňsku zlepšil v nějaké sportovní disciplíně. Někdo nebyl mezi nejlepšími, ale možná má nový osobní rekord ve šplhu na tyč nebo v běhu. Nejmladší táborníci se například více osamostatnili. Každý z nás tu po sobě něco zanechal a za pár hodin přijde čas, abychom předali tu štafetu dál - našim dalším kamarádům.

 Po celou dobu jsme tady dělali spoustu činností, na které v roce „nemáme čas“. Možná se občas pomodlíme modlitbu Anděl Páně před obědem a alespoň takto můžeme být s Radosťáky propojeni po celé republice. Děkujeme Bohu za všechny poznatky, za vše, co nového jsme se tu naučili a prosíme, aby si 3. běh užil tábor stejně jako my. Doufáme, že se zde setkáme nejen na velkém táboře za rok, ale i na setkáních během roku.

 

Instruktorka Kristýna

 

2B17_07den_07 2. běh 2017 - 14. den