Osmý den, 2. běh

Heslo dne: „Proste a bude vám dáno, hledejte a naleznete, tlučte a bude vám otevřeno.“

Jak to tak už bývá tady na Americe, olympiáda se koná většinou v sobotu. Ale vzhledem k předpovědi počasí musela být přesunuta už na pátek. Pršelo, teď už tu zase svítí slunce.

Ráno po mši svaté byla otevřena opět orlí pírka, jako je logik, obratnost, bystrost, přesnost, zdravotník, expedice, liturgie nebo detektiv. Sice pršelo, ale to nás neodradilo při plnění. Oběd byl dnes v saloonu.

Po obědě měli táborníci možnost si poslechnout další příběhy z knihy na půdě. Když vysvitlo slunce, byly otevřeny kluby, jako každoročně. Mohli jsme si zazpívat, zahrát šachy, zatancovat, poslechnout si něco o historii bunkrů,… Velký zájem byl samozřejmě po olympiádě o poslech příběhů knihy, kdy si všichni odpočinuli ve svých spacácích. Únava padla hlavně na vedení, které každý den brzy vstává a pozdě jde spát.

Po svačině se všichni převlekli na kondičku a pilně cvičili. Následovalo pak večerní volno a růženec, kde jsme se neradi rozloučili s naším milým strejdou kuchařem, který musel odjet. Děkujeme mu nejen za to výborné jídlo, ale taky za kulturní zážitek na soirée!

Večer jsme zasedli k táborovému ohni, kde jsme si zazpívali a některé družiny si připravily v družinovém volnu i scénky, které nám dnes předvedly. Při pohledu do plápolajícího ohně vzpomínáme, co krásného jsme tu už prožili, koho nového jsme tu poznali. Na závěr v kruhu zazněla modlitba, večerka a všichni se uložili ke spánku.

Praktikantka Kristýna