Olympiáda 2017

Kdo bude olympijský vítěz roku 2017?!

 Je to tady! Dnes je ten den, kdy se ukáže, co všechno v nás je. Dnes se budeme snažit soutěžit poctivě a s plným nasazením. I když budeme vyčerpaní, nevzdáme to. Chystáme se celý den sportovat, vítězit nad svou pohodlností a leností.

 Přes noc pršelo, takže zem byla mokrá, ale statečně jsme se s tím poprali. Dopoledne jsme se na mši pomodlili za dnešní olympiádu, abychom všechno zvládli, soutěžili poctivě a bez úrazů. V obětním průvodu jsme kromě obětních darů přinášeli květiny, cílovou pásku, sportovní botu, pásmo, stopky, švihadlo, disk, tričko rozhodčího, kopačku, štafetový kolík a medaili.

 Na nástupu jsme si plácli se všemi vedoucími, zazněla hymna olympijských her a vzplanul slavnostní olympijský oheň. Poté jsme se svou skupinou ("městem") vydali na první stanoviště. Jelikož byla mokrá zem po dešti, bylo o něco těžší plnit disciplíny, zvláště pak běh do kopce od tůňky. Ze všech stran se ozývalo hlasité povzbuzování. Mezi další disciplíny patřil šplh na tyč, hod diskem, vrh koulí, běh na 60 metrů, běh na 100 metrů, skok z místa, skok do dálky, horolezectví, kladina, opičí dráha a švihadlo. Potili jsme se, někteří už to chtěli chvílemi vzdát, ale bojovali jsme do poslední chvíle.

 Po obědě a krátkém odpočinku jsme se na rychlý nástup seběhli na volejbalovém hřišti, kde už byla páska a čekala nás štafeta. Všichni jsme se prostřídali, nakonec běželi i vedoucí.

 No a co by to bylo za olympiádu bez té největší disciplíny? Ano, čekala nás královská disciplína - maraton! Na rychlém nástupu jsme se dozvěděli trasu, kterou poběžíme. Dlouhá byla cca 5 kilometrů. Připravili jsme se ke startu... pozor..... teď! Desítky dětí vyběhly bránou kolem Ontária. Cesta byla dlouhá a mnohdy náročná, často velmi do kopce. Do kopce, z kopce, loukami, lesem a zase do kopce. Některé z nás píchalo v boku už po pár metrech, ale řídili jsme se "kondičkovým songem" - Když nemůžeš, tak přidej víc! Naštěstí byly i lehčí úseky, na kterých jsme si odpočinuli. Na trase jsme se pozdravili se spoustou vedoucích. Přestože už jsme byli vyčerpaní a nestačil nám dech, v cílové rovince jsme zabrali a rychle doběhli do cíle. Při zaslouženém odpočinku jsme povzbuzovali ty, co ještě dobíhali. Přestože jsme ze sebe vydali maximum, cílovou páskou mohl proběhnout jen ten největší sportovec.

 Večerní volno. Večeře - konečně ty borůvkové knedlíky. Nástup byl netradičně dlouhý, čekalo nás totiž vyhlašování všech olympijských disciplín všech věkových kategorií. Na závěr bylo vyhodnocení maratonu. Všichni umístění a ocenění medailí ještě měli síly radostně poskakovat po náměstí. Celkově pro nás byl den ale velmi náročný, takže jsme ocenili tu chvíli, kdy jsme si mohli zalézt do svých spacáků. Děkujeme andělům strážným, kteří nad námi drželi ochrannou ruku po celý den, všem rodičům, přátelům, kamarádům, blízkým, čtenářům a nadšencům Ameriky, kteří na nás mysleli. Dobrou noc.

 

Instruktorka Kristýna

 

2B17_07den_17 2. běh 2017 - 07. den