Odpočinkový den a country…

K sobě, od sebe, otočka - k sobě, od sebe, výměna!

 Dnes  řádně odpočíváme, protože za ten týden už pociťujeme únavu. Poměrně dlouho si pospíme. Den Páně – slavíme mši a dáme několik „kytarovek“, máme čas.

 Dopoledne odpočíváme u klubů. Posloucháme v budově pohádky, tančíme u těch nejznámějších písniček, vyrábíme, hrajeme deskovky, řešíme diferenciální rovnice pro pokročilé (určeno především pro rádce chlapeckých družin), zkoušíme střelbu, s Vikim máme klub vojenské historie a k dispozici je ještě mnoho dalších klubů.

 Odpoledne hrajeme už dlouho očekávané mezidružinovky. Kluci vs. holky. Družina vs. družina. Navzájem vymýšlíme soupeřům (pro ně) náročné úkoly, v kterých sami vynikáme, tím pádem máme velkou šanci na výhru. Naštěstí máme možnost vyškrtnout soupeřům jeden úkol, kterého se bojíme. Zatímco holky dávají za úkol uplést francouzský cop nebo vyjmenovat co nejvíce kosmetických značek, kluci mají šanci vyhrát ve značkách automobilů nebo fotbale.

 A po svačině….. kondička? Kdepak, trochu se zkulturníme a je tu country bál! Tančíme na country songy, lidovky….. mazurku, polku….. Po chvíli se přihnaly černé mraky a začalo pršet. Naštěstí jsme rychle uschli, byla to jen přeháňka a brzy začalo svítit slunko. Na závěr country jsme jako vždy zazpívali „Zvěstuj dál Boží lásku“.

Před večeří jsme si u jídelních stolů vyráběli růžence z korálků.

 Dnes večer nás opustili rádcové a podrádcové, vydali se se svými spacáky na „celodeňák“ do Neratova, přespí pod širákem. My ostatní se do Neratova vydáme zítra ráno kratší (přesto dlouhou) cestou a sejdeme se na místě. Na nástupu byla vyhlášena challenge, že holky budou mít vyčištěné zuby dřív než kluci. Poté jsme se oblékli do dlouhých kalhot a s pevnou obuví jsme se sešli na rychlém nástupu. Zahráli jsme si večerní nenáročnou hru a brzy jsme zalezli do stanů čerpat síly na zítřejší den.

 

Instruktorka Kristýna

 

2B17_07den_12 2. běh 2017 - 09. den