Na borůvkách

"Borůvek máme zásobu na celý tábor, nasbíralo se jich skoro 60 kilo."

3B18_03den_20

Dnes jsme měly velmi zábavný den. Ráno probíhalo jako každé jiné - rozcvička, tůňka, prohlídka pořádku, snídaně, nástup a mše svatá. Dopolední programem bylo buď sbírání borůvek, nebo plnění orlích pírek (jak tomu bylo v našem případě). Někteří dělali Saltus Maximus, kde skákali přes švihadlo; jiní plnili Bystrost, na které zkoušeli své smysly; Sílu, kde prokazovali své fyzické dovednosti nebo Hudebníka. Ale byli tu i tací, kteří si dodělávali včerejší kriterium. Pak následoval oběd, na nějž jsme se všichni těšili. 

Odpoledne jsme se vyměnili, ti co byli v lese na borůvkách, šli na orlí pírka a naopak. Pokud jste našli dobré místo, bylo borůvek fakt spousta! My, za účelem nasbírat jich co nejvíce, jsme prolézaly i hustým mlázím. I přes to jsme však borůvek neměly tolik, co některé ostatní družinky. 

Při kondičce jsme si daly víc do těla neý kdy jindy. Zápas v přehazce jsme sice prohrály, ale i tak jsme si to užily. 

Večer byl duchovní program. Na výběr byly chvály v lese, adorace v kapli, žalmy u Ontárka a růženec v kostele, kde byla možnost jít i ke zpovědi. Poté si stačilo jen vyčistit zuby a mohly jsme spokojené ulehnout do svých teplých spacáků. Na dobrou noc jsme poslouchali pohádku Medvídek Pú. 

Rádkyně Petra Rosová z družinky Sýkorek